Prună: Ponta dacă "iubea atât de mult justiția" ar fi putut să facă mai mult pentru ea
Life

Prună: Ponta dacă „iubea atât de mult justiția” ar fi putut să facă mai mult pentru ea

Sunt dezamăgită de luarea de poziție a fostului premier care este magistrat de profesie, a fost magistrat, și dacă iubea atât de mult Justiția, putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună. Este declarația ministrului Raluca Prună, care a participat duminică la festivitățile de Ziua Justiției.

Aceasta a mai afirmat că progresul care s-a înregistrat în justiție nu este ireversibil transmițându-le magistraților că ceea ce au făcut „poate fi răsturnat foarte ușor, prin intervenții legislative punctuale”.

„Avem astăzi o justiție independentă, la independența aceasta s-a ajuns greu, nu este un lucru dat, este un lucru pe care trebuie să-l apărați în fiecare zi. Îndrăznesc să spun, adresându-mă corpului de magistrați: magistratura română va fi atât de independentă cât de independentă va dori să fie. Ceea ce ați făcut cu toții poate fi răsturnat foarte ușor, prin intervenții legislative punctuale. Și atunci, este imperios necesar să ne asigurăm că nu se fac pași înapoi și că ceea ce s-a obținut greu, nu se pierde ușor”, s-a adresat Prună, celor prezenți, duminică, la evenimentul dedicat Zilei Justiției.

loading...

Ea a mulțumit întregului corp al magistraților, avocaților, notarilor, tuturor celor care contribuie la înfăptuirea justiției, „pentru o activitate susținută care a reușit, în ciuda numeroaselor presiuni să rămână la cote de performanțe înalte”.

Raluca Prună a precizat că performanțele sistemului judiciar pot fi constatate nu numai la nivel intern, dar și la nivel extern, de către partenerii străini.

ponta„Ceea ce contează, însă, astăzi este parcursul pe care îl avem până în prezent. Un prezent pentru care modul în care este derulată activitatea instituțiilor de prevenire și combatere a marii criminalități, a corupției cu precădere, a devenit un reper pentru celelalte state membre ale Uniunii. Și am în vedere state membre aflate în topul unor clasamente internaționale privind integritatea”, a menționat Prună.

Ministrul a precizat că progresele României au fost evidențiate la Summitul anticorupție de la Londra, găzduit de premierul Marii Britanii, unde țara noastră a fost invitată pentru faptul că este un model, cel puțin în regiune.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });