News

Prună: „Reinvestirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, o mare realizare a mandatului”

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, joi, că trece reinvestirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA ca o mare realizare a mandatului său, chiar dacă aceasta nu i se datorează, la capitolul regrete clasând situaţia din penitenciare.

loading...

„Pentru că azi am fost la ultima şedinţă de plen a acestui Consiliu Superior al Magistraturii şi pentru că tot anul acesta am discutat împreună cu Consiliul pe un proiect de modificări ale pachetului de legi ale justiţiei, regretul meu cel mare este că nu am putut trece acest pachet, însă cred că într-un fel este bine că noul guvern va avea oportunitatea să şi-l însuşească şi să discute cu noul Consiliu Superior al Magistraturii. Dacă se poate să nu se discute foarte mult, ci doar cu privire la acele chestiuni care sunt sensibile şi să se trimită acest proiect în Parlament ar fi foarte bine pentru că sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit. Acesta este marele meu regret. Un regret poate la fel de mare este că timpul, din păcate, a fost prea scurt pentru a putea face cu adevărat ceva în sistemul penitenciar. Ceva ce deţinutul să simtă. Am început să facem nişte lucruri, am spus public ceea ce mai trebuie făcut, însă nu am avut timp în cursul acestui an şi îmi pare foarte rău”, a declarat ministrul Justiţiei.

Întrebată dacă trece şi nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi la regrete, Raluca Prună a precizat: „Trec reinvestirea doamnei Kovesi, care, reamintesc pentru cei nu ştiu, a avut două mandate de procuror general în această ţară şi un mandat de procuror şef la DNA în momentul în care eu mi-am preluat mandatul, trec reinvestirea doamnei procuror şef Kovesi că pe o mare realizare care nu mi se datorează, se datorează rezultatelor excepţionale ale DNA. Nu mă joc cu cuvintele. România este recunoscută de partenerii săi strategici, în Uniunea şi în afara Uniunii, că fiind un model de bună practică pentru combaterea corupţiei. Cred că noi toţi trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. DNA îşi face foarte bine treaba, e o mare realizare la care nu am eu niciun merit. Eu doar am venit aici să constat şi vă asigur că nimeni nu ar fi putut face altfel, chiar dacă ar fi vrut”.

loading...
To Top