Putin: Suntem acuzați permanent de activități militare. Unde? Pe teritoriul nostru
Externe

Putin: Suntem acuzați permanent de activități militare. Unde? Pe teritoriul nostru

Observăm încercări insistente ale mai multor parteneri de a-și conserva monopolul asupra dominației geopolitice, a spus președintele rus, Vladimir Putin estimând că ‘în loc să diminueze, riscurile pentru securitatea economică și umanitară se multiplică și se extind către noi regiuni ale planetei’. Mai mult, liderul de la Kremlin a precizat că Rusia este mereu acuzată de activități militare, doar că acestea se desfășoară pe spațiul țării sale.

‘Alianța (atlantică) caută în comportamentul Rusiei nu doar să-și confirme legitimitatea și utilitatea existenței, dar face și pași reali către confruntarea cu noi. Suntem acuzați permanent de activități militare. Unde? Pe teritoriul nostru. Iar ceea ce se întâmplă la frontierele noastre ei consideră că este normal ‘, a subliniat Putin. Acesta a făcut astfel referire la viitoarea desfășurare a patru batalioane NATO în statele baltice și în Polonia și la scutul antirachetă pe care SUA continuă să-l instaleze în estul Europei, în pofida dispariției a ceea ce Putin a numit ‘amenințarea imaginară nucleară iraniană’.451340-vladimir-putin-barack-obama-getty-images

loading...

Insistând că NATO dorește să împingă Rusia către o ‘cursă a înarmărilor inutilă și oneroasă’, Putin a asigurat că acest lucru ‘nu se va întâmpla, dar nici nu vom fi slabi’. ‘Vom putea întotdeauna să ne apărăm și să garantăm securitatea Federației Ruse și a cetățenilor ei’, a indicat el.

‘Starea lucrurilor în lume este departe de stabilitate și tot mai imprevizibilă’, a conchis liderul rus, vorbind despre schimbările importante produse în toate sferele relațiilor internaționale. El a subliniat intensificarea luptei pentru influență și resurse pe plan internațional, apreciind că în această luptă ‘unii încearcă să treacă peste toate regulile și peste orice convenționalism’.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });