Radu Banciu: Dosarul lui Blaga a fost plasat tocmai acum pentru a deruta atenția de la cazul Kovesi
Life

Radu Banciu: Dosarul lui Blaga a fost plasat tocmai acum pentru a deruta atenția de la cazul Kovesi

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre faptul că Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL după ce a fost plasat sub control judiciar într-un dosar de corupție.

”Singura întrebare pe care trebuie să ne-o punem de fiecare dată când îl pomenim pe Buldog este cum de s-a întâmplat acest anunț chiar astăzi, când, nu mai departe de ieri, Laura Codruța Kovesi era semnalată cu bulina roșie, acuzată iar de plagiat.

De data asta, chiar că au puțină dreptate cei care veneau și încercau să-și aducă apa la propria moară, oamenii politici care de fiecare dată se legau de câte un eveniment auxiliar. De data asta îi înțelegem, e clar că e cusută cu ață albă”, a comentat Banciu.

”Dosarul ăsta putea să apară în orice zi, era clar că el nu a fost făcut de ieri pe azi. A fost plasat tocmai pentru a deruta atenția de la cazul Laurei Codruța Kovesi, ceea ce nu e o veste bună nici pentru noi.

loading...

Faptul că Laura Coduța Kovesi încearcă să degajeze un pic terenul cu această lovitură care a astăzi monopolizat ecranele, asta a abătut atenția de la scandalul monstruos care se desena ieri – Laura Codruța Kovesi, bănuită de plagiat”, a mai spus Banciu.

Sebastian Ghiță s-a prezentat marți după-amiază la Parchetul General pentru a face un autodenunț! Deputatul susține că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică. Aceasta trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu. Ghiță susține că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit, iar raportul final prin care Kovesi a scăpat de suspiciunea de plagiat a fost ”scris în Guvernul României”.

”Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu și mai mulți înalți demnitari am participat la măsluirea, falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Este vorba despre informații pe care vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General, pentru că doar Procurorul general, cred, mai poate să verifice așa ceva.

Informațiile arată cum, în momentul în care s-a pus problema pagiatului tezei de doctorat a lui Kovesi, pentru a o proteja – pentru că în acel moment cu toții credeam că face bine României -, am decis ca acel raport tehnic să-l schimbăm. Acea Comisie nu s-a întrunit niciodată, iar dânsa avea cunoștință de ce am făcut noi”, a declarat Ghiță la venirea la Parchetul General.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });