News

Radu Tudor, atitudine de aplaudat în fața lui Hunor după ce preşedintele UDMR ne-a sfidat

Jurnalistul Radu Tudor a luat atitudine după ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat într-un interviu pentru o publicație în limba maghiară că „românii trebuie să accepte că noi nu vom putea şi nici nu vrem să sărbătorim 2018“ şi susţine că anul viitor va fi trecut „cu un naţionalism de prost gust“. Hunor a mai precizat că UDMR va lansa, la anul, un proiect numit „O mie de ani în Ardeal, o sută în România“.

”Cred ca liderul UDMR Kelemen Hunor si-a dat masura calitatii sale politice si cetatenesti. Afirmatiile sale demonstreaza cat de poate de clar ca Hunor nu se considera un cetatean roman de etnie maghiara. El nu are nici un pic de respect pentru tara in care traieste, pentru istoria ei, pentru statalitatea ei. Hunor si alti cativa lideri UDMR vorbesc despre romani ca despre straini, afirma ca sunt tristi cand Romania marcheaza momentul istoric 1 decembrie 1918. Sentimente profund anti-romanesti, exprimate candva si de cel mai mare anti-roman in viata, Tokes Laszlo.

Hunor nu poate transmite cateva ganduri bune fata de cetatenii romani. Fata de tara in care s-a nascut, traieste si o duce bine. Tara pe care o reprezinta ca parlamentar (sau nu?!) si care i-a oferit privilegii uriase, probabil niste contracte grase lui si uniunii pe care o conduce. Hunor ne transmite tristetea lui iremediabila pentru o mare sarbatoare  a romanilor. Exact ca Orban Viktor, liderul din ce in ce mai nefrecventabil al Ungariei.

Afirmatiile facute in interviu redat mai jos ma determina sa trag o concluzie amara : Kelemen Hunor este un reprezentant al Ungariei in Romania, un cetatean strain cu sentimente anti-romanesti care, prin jegoasa negociere politica, a fost de-a lungul timpului si ministrul culturii romanesti. Vomitos !, a scris Radu Tudor pe blogul personal.

loading...

Si fostul presedinte al UDMR Marko Bela a facut declaratii asemanatoare la evenimentul de duminica de lansare a candidatilor formatiunii la alegerile parlamentare. El a spus ca daca UDMR ar fi la putere si ar pune Guvernul, Romania ar arata mult mai bine.

””Suntem atacati fara niciun fond si suntem acuzati, cei care doresc sa faca o scoala maghiara. Au dreptate colegii mei care au facut acele panouri electorale. Ce bine ar fi daca Bucurestiul chiar s-ar ocupa de noi, daca promisiunile si le-ar respecta si daca am trai intr-o Transilvanie si o Romanie demna de secolul 21. Dati-ne partea noastra de impozit ca sa ne facem treaba si sa construim o tara frumoasa.

Dati-ne noua, Transilvaniei, partea noastra din bugetul central pentru a construi un Ardeal in care sa ne simtim acasa. Bucurestiul a construit din 400 de kilometri de autostrada vreo cateva zeci, muncipiile arata la fel de zeci de ani. Lasati-ne sa ne rezolvam noi insine problemele. Acele panouri spun adevarul, chiar daca adevarul doare”, a declarat senatorul Marko Bela, la Cluj Napoca, facand referire la controversatele panouri cu „Salvam Clujul de Bucuresti”, indepartate de politie la finalul lunii octombrie.

Marko Bela a adaugat, in timpul discursului sau, ca daca ar fi un guvern 100% UDMR, nimeni nu ar mai avea ce reprosa maghiarilor, deoarece ar face „o Romanie mai puternica”, transmitandu-le candidatilor sa mearga la Bucuresti si sa munceasca pentru „obiectivele cinstite” pe care le au”, a spus Bela.

loading...
To Top