Raport Deloitte: Corupția va rămâne la un nivel ridicat și în perioada următoare
News

Raport Deloitte: Corupția va rămâne la un nivel ridicat și în perioada următoare

Corupția este considerată ca fiind la un nivel ridicat și va rămâne ridicată și în perioada imediat următoare, consideră consiliile de administrație din România, conform primei ediții a raportului Deloitte ‘EMEA 360 Boardroom Survey: Agenda priorities across the region’. Sondajul prezintă punctele de vedere a 271 de directori non-executivi din 20 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), inclusiv România, furnizând o perspectivă asupra problemelor cu care se confruntă consiliile de administrație din regiune.

‘Principalele preocupări ale consiliilor de administrație din România în ultimele 12 luni au fost structura organizațională, eficiența și managementul operațional. Corupția este considerată ca fiind la un nivel ridicat și va rămâne ridicată și în perioada imediat următoare. Temele cele mai importante pentru următoarele 12-24 luni sunt managementul riscului, guvernanța și strategia. Reducerea costurilor continuă să fie un subiect decisiv pe agenda membrilor consiliilor de administrație în perioada următoare’, a declarat Zeno Căprariu, director Deloitte România.

Conform sondajului, securitatea cibernetică a devenit o temă tot mai importantă pentru directorii non-executivi din regiunea EMEA. Potrivit acestuia, transformarea securității cibernetice într-o problemă majoră se datorează, parțial, vizibilității sale în rapoartele media, dar și din cauza riscului reputațional pe care îl reprezintă pentru companiile care pot fi victime ale unui atac cibernetic. Accesul neautorizat la datele personale creează riscuri în special pentru instituțiile bancare și pentru companiile din țările cu instabilitate politică.

loading...

‘Dacă ne raportăm la industrii, există câteva diferențe notabile: securitatea cibernetică ocupă un loc fruntaș pe agenda a 38% dintre respondenți din industria producătoare. În industria farmaceutică, deși jumătate dintre respondenți au un grad ridicat de conștientizare a riscului, 33% au acordat acestui subiect un punctaj scăzut. ținând cont de faptul că majoritatea proceselor de producție depind de sisteme IT, nivelul de interes scăzut este alarmant’, precizează sursa citată.

Rezultatele sondajului arată că inovația ocupă un loc important pe agenda membrilor consiliilor de administrație, 60% dintre aceștia acordându-i un punctaj de la 4 la 5.

Întrebați despre viitoarele aptitudini necesare într-un consiliu de administrație, cel mai des menționate au fost experiența practică în industrie (74%) și factori care au legătură cu țintele de dezvoltare ale organizației. ‘În România, diversitatea de gen nu este un factor semnificativ în selectarea membrilor consiliilor de administrație. Am observat, totuși, că genul este un factor important în țările în care există prevederi legale în acest sens sau în care au fost luate măsuri puternice pentru a promova diversitatea de gen în companiile publice’, a adăugat Căprariu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });