News

Rareș Bogdan, atac la Ponta: Cum să faci așa ceva?

Realizatorul TV Rareș Bogdan îl atacă pe fostul premier Victor Ponta după ce au apărut informațiile potrivit cărora acesta este vizat de o anchetă a DNA în legătură cu modul în care, printr-o hotărâre de guvern pe care a semnat-o, compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol. Drumurile dese ale lui Ponta în Turcia și o cartelă telefonică turcească, investigate de DNA.

Procurorii consideră suspecte vizitele dese ale lui Ponta în Turcia după semnarea memorandumului cu KazMunayGaz, dar și faptul că fostul premier folosea, în timpul acestor vizite, o cartelă telefonică turcească pentru convorbiri private. Ancheta DNA încearcă practic să stabilească dacă termenii memorandumului au fost negociați în străinătate.

„Cum naiba sa iti exerciți funcția de Prim Ministru in funcție si sa folosești o cartela PrePay turcească pentru convorbirile tale? Ei asta chiar ca nu se poate! Sau se poate? Calatoresc anual intr-o mulțime de tari, am câte o ședere lunga de saptamâni intr-o țara europeană dar nu mi-a trecut nici măcar prin cap sa fac asta. E drept ca nu am nimic de ascuns”, a tunat Rareș Bogdan.

loading...

Sursele judiciare citate de Euroactiv afirmă că, într-una dintre vizitele făcute de Ponta în Turcia în contextul unei operații la genunchi, acesta ar fi fost invitat de președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, la una din vilele sale. Potrivit acelorași surse, în acest dosar, DNA a solicitat ajutorul mai multor state pentru a verifica mișcările unor sume de bani ale unor terți care ar fi jucat rolul de intermediari între KazMunayGaz și oficiali ai statului român. Procurorii DNA au făcut mai multe cereri pentru comisii rogatorii în acest sens.

Întrebat dacă Executivul a primit de la DNA o solicitare legată de informații privind Memorandumul cu KazMunayGas semnat de fostul premier Victor Ponta, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, nu a dat un răspuns clar, doar a spus că instituția răspunde cu promptitudine solicitărilor venite dinspre Parchete.

Liviu Iolu

Liviu Iolu

„Nu putem comenta cazuri punctuale, dar Guvernul, ca practică generală, răspunde solicitărilor venite de la Parchete cu promptitudine. Nu e o chestiune politică să o detaliez aici, e o chestiune tehnică între instituții. (…) La orice solicitare, Secretariatul General al Guvernului răspunde. (…) E o chestiune tehnică între SGG și Parchete”, a afirmat Iolu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top