Life

Răspuns amuzant dat de Ambasada Rusiei după ce un român le-a dat banii înapoi pentru Cumințenia Pământului

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat miercuri că un cetăţean român le-a returnat marţi seara 19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 USD, 200 de yeni şi 200 woni din cei 100 de euro donaţi pentru Cuminţenia Pământului, sumă care va avea aceeaşi destinaţie, având în vedere reacţia ”pozitivă” a MAE român. 

”În seara zilei de 27 septembrie 2016 la Ambasada s-a adresat un cetăţean român care a transmis în numele propriu o sumă de bani a cărei valoare el însuşi nu a putut să precizeze. Potrivit dânsului, el a făcut acest lucru pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donată de către noi în campania privind subscripţia publică naţională pentru achiziţia operei Cuminţenia Pământului a sculptorului Constantin Brâncuşi.

Am numărat banii aduşi de către această persoană şi s-a dovedit că dânsul a transmis 19,19 lei româneşti, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi şi 200 de woni sud-coreeni. Pornind de la aprecierea pozitivă acordată de MAE al României, în ceea ce priveşte donaţia modestă a Ambasadei ruse în recuperarea patrimoniului naţional român, am luat decizia de a trimite aceşti bani în fondul menţionat.

loading...

Luând în considerare faptul că au fost multe monede străine de diferită valoare, această procedură, cel mai probabil, va dura mai mult timp”, a precizat reprezentanţa diplomatică pe Facebook.

Reprezentanţii Ambasadei s-au declarat recunoscători ”tuturor cetăţenilor români neindeferenţi care au apreciat în mod corect poziţia Ambasadei drept cea care urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor noastre, căutarea interpretării pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune şi aici, bineînţeles, cuvântul ponderabil trebuie să fie spus de experţii Comisiei comune de istorici ruso-române”.

”Sperăm că dezbaterea destul de emoţională care fără nicio intenţie din partea noastră a început în societatea românească va contribui nu numai la o mai bună înţelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, şi la construirea de noi relaţii pragmatice de bună vecinătate între ţările noastre”, este concluzia postării.

Reamintim ca după ce Ambasada Rusiei a donat 100 de euro pentru Cumintenia Pamantului cativa tineri s-au simtit jigniti si s-au dus sa le dea banii inapoi.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top