News

Răsturnare de situație în SCANDALUL Palada – Goțiu. Andronic, despre dedesubturile incidentului

Apar noi informații despre incidentul de la postul de televiziune B1 dintre Mirel Palada și Mihai Goțiu.  Exagerând puțin chiar am putea spune că nimic nu este întâmplător. Jurnalistul Dan Andronic scrie pe blogul personal (danandronic.ro) câteva detalii prețioase menite să aducă în fața opinie și o altă față a incidentului.

Revenind la incident, el era de așteptat. USR are o problemă majoră de identitate, nu prea are membrii, așa cum a dovedit ultimul recensământ, iar în Parlament nu face mai nimic. Atunci au adoptat o atitudine agresivă, ca să atragă atenția, liderul acestui curent fiind Mihai Goțiu, fost activist de meserie, care știe toate instrumentele de provocare a celui din fața sa. L-am văzut cât de parșiv este în audierea de la Comisia Parlamentară a Alegerilor din 2009. Mi-a pus o întrebare fără nici o legătură cu subiectul dezbaterii, ceva legat de un articol din 2012, doar ca să deturneze atenția. Mi s-a părut grobian și rudimentar. Nu i-am schimbat părerea după incidentul de la B1TV.

Sincer, uitându-mă la înregistrare, am văzut clar cum Mihai Goțiu a adoptat o atitudine agresivă din start, folosind cuvinte care jigneau, dar întorcându-le în ultimul moment. Adică, eu vă fac nesimțit, dar spun că este un comportament nesimțit, deci nu vă fac nesimțit, ci discut doar despre comportament. A insistat în această construcție, cu atât mai mult cu cât vedea că Mirel Palada se enerva. Mai lipsea să bată cu sticla de plastic în masă. Doar ca să-l enerveze și mai tare. A reușit, că măcar la atâta lucru se pricepe…

Palada a făcut un gest incalificabil, care l-a dus cu 25 de ani în urmă și i-a tras un pumn în nas sau l-a dat cu capul de masă. Nici nu ma contează. Un gest care nu numai că trebuie condamnat, dar care trebuie să-l pună la colț pe autorul lui, pentru totdeauna. Mai mult nici nu cred că trebuie spus!”, scrie jurnalistul pe danandronic.ro.

loading...

Mai mult, o postare care îi aparține lui Gelu Vișan vine să întărească teoria provocărilor.

”Cu două ore înainte de emisiunea de pomină de la B1, la o altă emisiunea la care am participat, un deputat PNL mi-a spus de vreo trei ori că sunt lipsit de bun simț. Am știut din primul moment că e vorba de o provocare, am mai văzut multe provocări primite pe punctaj de diverși invitați, așa că am răspuns cu eleganță, fără să ripostez deloc. La emisiune participa și Mirel Palada, care sunt convins că a văzut provocarea din emisiune.

Peste două ore Palada a fost la rândul lui făcut nesimțit, fix pe același motiv, al întreruperii interlocutorului, de către un senator USR. De multe ori în emisiuni spiritele se încing, dar niciodată nu s-a ajuns la escaladarea diferendelor în altercații violente. In opinia mea, Goțiu respecta un punctaj prin care trebuia să-l provoace pe Palada; și a reușit.
Goțiu știa bine ce face, l-a făcut nesimțit și în pauză.

In pauză, de obicei ambii invitați încearcă să aplaneze situația din timpul emisiunii, de multe ori intervin și moderatorii pentru a găsi căi de comunicare, aproape fără excepție se încearcă găsirea unui punct de dialog. In nici un caz, e o regulă nescrisă-nu s-a întâmplat vreodată la vreo emisiune la care am participat- să continue jignirile. Goțiu, unul dintre stâlpii manipulării manifestațiilor împotriva Roșia Montană din Apuseni, îl cunoștea bine pe Palada și l-a provocat până l-a scos din minți.

loading...
To Top