News

Răsturnare de situație. PNL îl susține pe Zgonea să rămână șef la Camera Deputaților

PNL încearcă să se apropie de Valeriu Zgonea și îl susține pe acesta să nu plece de la Camera Deputaților. Astăzi au fost două ședințe ale Camerei Deputaților, una după cealaltă, și în fiecare dintre cele două ședințe nu s-a reușit să se introducă pe ordinea de zi, solicitarea grupului PSD de revocare a lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Acum războiul Zgonea – PSD este la faza pe regulamente.valeriu zgonea

Fiecare dintre cele două părți susține cu argumente existente în regulament dar interpretabile că nici unul, nici celălalt nu are dreptate. Cert este că Valeriu Zgonea se bucură de susținerea PNL și de voturile colegilor din PNL care parcă sunt deschiși la tatonări în direcția fostului pesedist. Ei i-au luat partea în această ședință de Birou Permanent și s-au opus introduceii pe ordinea de zi a solicitării de revocare. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că se va bate până la capăt cu cei care, formaţi în grupuri de interese, doresc să modifice legile penale în interesul lor şi că se va opune până la capăt „acestui jihad anticorupţie”. „Eu am spus că mă voi opune până la capăt acestui jihad antijustiţie. Acum suntem în faza a doua: dorinţa unora de a pune mâna pe a treia funcţie în stat prin tertipuri ilegale, încălcând regulamentul, negându-şi propriile decizii. Motivul l-aţi aflat din şedinţa celebrului de grup parlamentar, ieri (marţi -n.r.) v-am spus şi eu. Astăzi au încercat să-şi nege propria decizie şi să schimbe, să revoce preşedintele Camerei Deputaţilor, chipurile făcând parte din grupul parlamentar al domniilor lor”, a susţinut Zgonea.

loading...

zgonea

Valeriu Zgonea a contestat că acest Birou Permanent nu a fost convocat regulamentar, respectiv nu s-au întâlnit înainte liderii partidelor parlamentare, cei care pot să stabilească ordinea pe zi. Apoi a pregătit o contestație prin care afirmă că nu mai este membru PSD și ca atare social democrații nu pot solicita revocarea din funcție. În același timp, PSD spune că regulamentul nu are cum să nu fie aplicat atât timp cât Zgonea nu și-a dat demisia din grupul partidului, și nu a anunțat în plen că nu mai este afiliat acestui grup parlamentar. Așadar se prelungește acest război, dar rămâne de văzut dacă marți vor avea mai mare succes cei din PSD.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top