Life

Remus Cernea a felicitat un tânăr după ce acesta a cerut să se descreștineze

Deputatul Remus Cernea continuă seria de acțiuni controversate. Într-o postare pe Facebook, acesta a ținut să felicite un tânăr care a trimis o cerere către Biserica Ortodoxă Română ca sa fie descreștinat. Mai mult, el aruncă în discuție subiectul botezului, în sensul în care copilul poate nu ar trebui botezat deoarece nu are discernământ și nu știe că alege creștinismul.

„Îl felicit pe Mihai Ursu pentru demersul său prin care ridică o problemă interesantă și reală privind libertatea de gândire, de conștiință și de religie! Opțiunea religioasă fiind o chestiune care ține de conștiință, este corect să fii inclus într-o biserică anume printr-o ceremonie religioasă la vârsta la care nu ai discernământ?”, a transmis Remus Cernea.

loading...

Reacția deputatului Remus Cernea vine după ce un blogger a decis să trimită o adresă către BOR prin care cerea descreștinarea.

„Solicit, aşadar, în lumina celor învederate mai sus, eliberarea unei adeverinţe prin care să fie recunoscută în mod oficial ieşirea mea din rândul membrilor Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, doresc ca datele mele cu caracter personal să fie eliminate din orice documente BOR, publice sau de uz intern. Solicit răspunsul dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil, deoarece consider că apartenența mea formală la BOR timp de 38 de ani este o șaradă de prost-gust care a durat suficient de mult’, a scris Mihai Ursu pe blogul său.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top