News

Replica lui Liviu Dragnea pentru Marius Pieleanu

Conform unui sondaj Avangarde, firmă condusă de Marius Pieleanu, guvernul Tudose s-ar fi prăbușit brusc la capitolul încredere, de la 40% la 27%, motiv pentru care premierul este extrem de nemulțumit, în timp ce PSD rămâne la o încredere destul de ridicată.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu are nicio problemă în relația sa cu premierul Mihai Tudose și că nu este interesat de sondaje în perioada dintre campaniile electorale. Reacţia liderului social-democrat vine după ce presa a scris luni că între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose ar exista un conflict şi că şeful Guvernului ar fi ameninţat cu demisia.

„Eu, în general, nu comentez sondajele pentru că orice sondaj care apare este contestabil. (…) Am mai văzut de asemenea și niște alegații ale unui mare analist și consultant politic, pe care le resping cu hotărâre, că eu aș fi comandat acel sondaj. N-am reușit să înțeleg exact de ce. (…) Din partea mea, nu am nicio problemă în relația cu Mihai Tudose. În schimb, pe mine nu m-a interesat niciodată și nu mă interesează nici acum, între campaniile electorale, cum stă un membru al Guvernului, cum stau eu sau oricine altcineva din Guvern sau din partid. Ceea ce mă interesează: cota pentru PSD să fie înaltă și e înaltă, cota de încredere în programul de guvernare să fie înaltă și e înaltă, și ca programul de guvernare să se implementeze”, a spus Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă premierul Mihai Tudose va demisiona, Liviu Dragnea a spus că nu s-a pus această problemă și că nu există absolut nici un conflict.

„Vă repet. Ca să fie așa ceva, noi tot construim acum pe niște zvonuri plecate de la un sondaj și de la niște comentarii pe marginea acelui sondaj. Nici vorbă. Vă duceți mult prea departe totuși ” a declarat Liviu Dragnea

loading...

Marius Pieleanu a avut o reacție după ce Antena 3 a spus că, potrivit unor surse, în PSD au apărut tensiuni din cauza datelor sondajului pe care profesorul l-a făcut. Conform barometrului, încrederea în Guvernul Tudose a ajuns de la 40% la 27%.

Potrivit DC News.ro, profesorul a spus că este posibil să meargă în instanță pentru a-i reclama pe oamenii care manipulează în legătură cu sondajul său:

Vreau să lămuresc completa neimplicare a lui Liviu Dragnea în această chestiune. Chiar dacă avem o relație informală, de multă vreme, asta nu înseamnă că mi-a comandat vreun sondaj în care să falsific datele. Complet eronat. Cei care astfel de afirmații despre AVANGARDE… meditez dacă mergem în instanță pentru a lămuri lucrurile odată pentru totdeauna”.

„Este barometrul pe care îl fac lunar și pe care l-am prezentat, cu regularitate, la Antena 3. Nu are nicio legătură cu PSD în sensul contractual al cuvântului. Fac acest barometrul pentru promovarea firmei, nicidecum la comanda cuiva. Sigur că aș fi fericit să am contracte cu toate partidele, dar asta este altă discuție. Este evident că Guvernul României este pe un fond descendent de favorabilitate. Nu este dramatic, se poate redresa”, a mai zis sociologul.

„Îmi pare rău că rezultatele sondajului meu se pot constitui într-un motiv de ceartă în PSD. Intenția mea nu a fost aceasta. Dorința mea a fost doar publicarea barometrului lunar pe care AVANGARDE îl face cu rezultate clare și corecte”, a mai spus Marius Pieleanu la Antena 3.

loading...
To Top