News

Replica unui politician pentru liderul PNL: Vă este frică de pușcărie, domnule Orban?

Președintele PNL, Ludovic Orban, îi critică în termeni foarte duri pe liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. El spune despre aceștia că vor să aibă control politic asupra Parchetelor și să oprească anchetele procurorilor.

Orban susține ca dovada clară în acest sens este decizia de miercuri a ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a-l scoate pe șeful statului, Klaus Iohannis, din procesul de numire a șefilor DIICOT, DNA și a procurorului general. Dar Orban avea o altă părere acum 4 ani. Gelu Vișan se întreabă dacă lui Ludovic Orban îi este frică de pușcărie de a reacționat așa. Mai mult, el a șetrs pe joc cu tefeliștii.

”Ies în stradă, dar împotriva voastră. DerbedeiI ca voi care credeți că țara asta se poate ține de către procurori cu cătușe, și voi care nu spuneți nimic politic, absolut nimic, nici tu, nici Iohannis, nici gazda voastră, voi vreți să țineți în continuare țara sub papuc politic. Eu dacă ies în stradă, împotriva derbedeilor ca voi ies Lodovic. Pentru că ceea ce faceți voi acum în România este o bătaie de joc foarte gravă.

Își trage tot partidul după el. Una peste alta, el îl acuza pe Traian Băsescu până acum, de 3 ani de zile că a numit-o pe Laura Codruța Kovesi. Vai s-a dus Elena Udrea, și îl ia pe Ponta, cu Ghiță și uite, la cheremul lui Traian Băsescu, ok nu e bine. Domnule, dacă n-a fost bine, hai să încercăm…

Ei acționează cum e la turbare, știți cum e la turbare? Câinele care-i turbat, nu se mai uită pe cine mușcă, mușcă așa în stănga și-n dreapta.

loading...

Reacționează așa pentru că s-ar putea ca judecătorii să devină independenți, s-ar putea ca procurorii să nu mai conducă justiția. E un început ca în România, justiția să nu mai fie condusă de procurori și conform articolului 124 din Constituție, pentru că judecătorii nu sunt răi, ei sunt în situația lui Orban.

Ei sunt șantajați cu dosare de la SRI și de la, dosarele și înregistrările de la SIPA, NIPA, ȚIPA sunt. Fiecare le are sub ochi. Doar ăla de la HotNews, cum îl cheamă, Tapalagă, care le-a furat. Bătălia acum este a lui Iohannis pentru a nu pierde influența pe care o are în justiție, prin procurori”, spune revoltat Gelu Vișan.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus la inceputul anului achitarea fostului deputat Ludovic Orban pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. DNA nu a depus pana acum recurs.

Și fostul ministru Elena Udrea lansează un atac dur la adresa liderului PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a criticat modificările aduse de Tudorel Toader legilor justiției.

„Cand vine vorba de „justitie” in Romania, parerile exprimate in public sunt arareori lipsite de interesul personal al celui care le emite. Cei mai multi sunt cei care au dosare, sau se tem sa nu li se faca, corect sau comandate si, de frica slujesc Sistemul Noii Securitati in speranta ca scapa.  Un astfel de personaj este Ludovic Orban, cum bine analizeaza Ingrid Mocanu: „Păi nu e bine domnule Orban, să se modifice ceva în justiție, că doar știți bine cum ați scăpat de condamnare… Și noi, că nu suntem mai proști”, spune Udrea.

loading...
To Top