România respinge amenda de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant neacceptat/respins
Life

România respinge amenda de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant neacceptat/respins

România a respins propunerea Comisiei Europene de a amenda statele membre ale UE cu 250.000 pentru fiecare imigrant neacceptat/respins.

Preşedinta Comisie pentru probleme europene a Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, Ana Birchal, a spus că structura pe care o conduce a remarcat că acest mecanism care are ca scop să garanteze gestionarea efectivă a crizei migraţiei în UE este inadecvat, „încalcă principiul proporţionalităţii, nu rezolvă problema de fond şi riscă să afunde UE într-o criză adâncă… Nu este clar de unde vine cifra de 250.000 euro, întrucât pentru primirea unui migrant se primeşte (de la UE) mai puţin de 10.000 de euro” a spus Birchal.

Politicienii români au tăcut peste patru luni şi o vacanţă în faţa unei aberaţii criticate şi de vocile eurofile din spaţiul public al UE.

loading...

Sistemul de penalităţi al Comisiei Europene a fost anunţat, sub forma unei propuneri, pe data de 4 mai. Marea Britanie se afla în plină campanie pentru referendumul ieşirii din UE, iar unii analişti au apreciat că aceasta propunere de penalizare cu un sfert de milion de euro pentru fiecare imigrant neacceptat ar fi fost o tactică de a mai reface, printre altele, din încrederea în UE în cazul britanicilor nehotărâţi. Acest sistem coercitiv era propus la jumătate de an după impunerea sistemului cotelor de imigranţi, care a dovedit că nu funcţioneaza. Asta l-a facut pe un diplomat european sa spună: “Einstein a definit nebunia ca fiind repetarea aceleiaşi acţiuni din nou şi din nou, crezând că vei obţine rezultate diferite”.

Parlametul României a realizat lucrul acesta când a venit vremea procedurii legislative. Politicienii români au tăcut peste patru luni şi o vacanţă în faţa unei aberaţii criticate şi de vocile eurofile din spaţiul public al UE. Şi asta în cazul în care România, Polonia, Slovacia şi Ungaria, a respins sistemul cotelor obligatorii, dar au fost “bătute” la votul în Consiliul UE.

Spre deosebire de politicienii de la Bucureşti, cărora le-a luat o vară întreagă să ajungă la concluzia că sistemul penalităţilor este aberant, politicienii cehi, polonezi şi unguri au recţionat în luna mai, imediat după lansarea propunerii.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });