News

România și-a pierdut tinerii frumoși și liberi. Protestul în care era vizat Dragnea a fâsâit la Universitate

În Piata Universitatii din București se anunțat miercuri, 11 ianuarie, o manifestatie de amploare pentru demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Așa cum am spus și în articolul de ieri, în opinia noastră, adevăratul motiv pentru care tinerii frumoși și liberi doreau să iasă în stradă nu era Victor Ciorbea, ci Liviu Dragnea.

Aceasta era și este ținta. De ce? Pentru că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea 90/2001, care le interzice persoanelor care au condamnări penale sa fie membri ai Guvernului. Din cauza acestei legi, șeful PSD, Liviu Dragnea, nu a putut fi nominalizarea PSD pentru funcția de premier.

Acum să vedem ce s-a întâmplat. Protestul ”uriaș” de la Universitatea din București anunțat de ”presa de specialitate” a fost doar în mintea unora deoarece în realitate acesta a fost cam fâsâit, doar câțiva tineri alegând să participe. Fenomenul este îngrijorător și arată că din România au dispărut tinerii frumoși și liberi.

loading...

Ultimele două mitinguri de exemplu care au fost organizate pentru susținerea fostului premier Dacian Cioloș au avut ca reultate următoarele: la primul au participat 14 persoane, iar la al doilea au fost 0 persoane. La fel ca aici, ”presa de specialitate” anunța o adevărată ”Revoluție” cu mii și zeci de mii de protestatari. Fâs!

Victor Ciorbea a declarat zilele trecute că cei care îl acuză nici nu au răsfoit sesizarea făcută la CCR.

”Am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credinţă, care a citit acea excepţie nu ar putea şi nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume, de faptul că toţi cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii extrem de înalte de moralitate, de cinste, de corectitudine pentu a îndeplini aceste funcţii de demnitate publica. Prin urmare, toti cei care vorbesc şi dau lecţii de constituţionalitate sau de moralitate am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepţie de neconstituţionalitate.

Ar fi bine mai întâi să rasfoiască excepţia şi pe urma să vorbească despre ea. Ştiu că mulţi sunt deranjaţi că a crescut numărul de petiţii de când eu sunt Avocat al Poporului, că a crescut numărul de audienţe, de rapoarte speciale, că mă ocup şi de cei din temniţe, de toată lumea, pentru că toţi au anumite drepturi care trebuie respectate. Am făcut foarte multe sesizaări din oficiu, anchete care deranjează. Dacă asta deranjează, e altceva, măcar să spună deschis ce îi deranjează. În rest, să te ascunzi după o excepţie care vrea acelasi regim juridic, acelaşi nivel de moralitate pentru toţi conducătorii din fruntea ţării, nu văd de ce anume ar fi cineva deranjat, din ţară sau din lume”, spunea Victor Ciorbea. (Foto: Cristina Radu / News.ro)

loading...
To Top