Românii trăiesc atât de bine încât au început să-și bage banii în bancă. O zice Anca Dragu
News

Românii trăiesc atât de bine încât au început să-și bage banii în bancă. O zice Anca Dragu

Declarațiile tehnocraților din ultimele luni ne arată că sunt la o planetă distanță de viața reală a românului de rând. Ultima îi aparține ministrului Finanțelor. Creşterile salariale de 15% şi a pensiei reale cu 8% au dus la creşterea depozitelor populaţiei cu aproximativ 13% şi creează un context economic prielnic pentru a oferi instrumente alternative de investiţie, a declarat, joi, Anca Dragu. Concret, românii câtigă destul de bine cât să pună o parte și la bancă pentru zile negre, că astea albe le trăiesc deja și se bucură din plin de ele. 

Considerăm că este un context economic favorabil pentru a lansa un asemenea instrument de economisire. Pe primele patru luni ale anului avem creşteri salariale de peste 15%, creşteri în termeni reali, iar pensia reală s-a majorat cu 8%. De aceea vedem şi o creştere a depozitelor populaţiei, cu cca. 13%. Considerăm că există contextul economic, după cum spuneam, prielnic pentru a oferi instrumente alternative de investiţie”, a spus Anca Dragu, la Palatul Victoria, cu ocazia lansării tilului de stat „Fidelis Centenar”.

În opinia ministrului de Finanţe, dobânda este 2,15% pe an este una „atractivă” pentru acest instrument de economisire şi largi categorii de investitori pot fi interesaţi să achiziţioneze titlurile de stat.

loading...

„Orice persoană peste 18 ani are acces la aceste titluri de stat, poate cumpăra titluri de stat, fie dacă persoana este rezidentă sau nerezidentă în România”, a spus Dragu.

Ministrul a evocat faptul că în timpul unei deplasări externe a primit semnale pozitive şi din partea mediilor investiţionale, inclusiv după Brexit.

„În general, pot să spun că am primit reacţii pozitive de la mediile investiţionale în urma demersurilor de promovare a economiei româneşti şi a instrumentelor de datorie pe care le emite statul român. Există încredere în perspectivele României şi în potenţialul economic al ţării noastre. Recent, în cadrul unui turneu asiatic, investitorii instituţionali şi-au exprimat intenţia de a diversifica portofoliile prin achiziţia de titluri de stat româneşti, atât cele emise în lei pe piaţa internă, cât şi cele emise în euro. Această încredere a investitorilor a fost confirmată şi după anunţarea rezultatului referendumului desfăşurat în Marea Britanie”, a mai spus Anca Dragu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });