Externe

Rusia relansează relaţiile cu Moldova. Putin îl felicită pe Dodon: Haideţi la Moscova

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, l-a felicitat luni pe socialistul Igor Dodon pentru victoria în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, oferindu-i invitaţia de a efectua o vizită la Moscova.

„Rezultatele scrutinului din Republica Moldova relevă susţinerea de care se bucură Igor Dodon pentru atingerea stabilităţii socio-economice şi echilibrarea priorităţilor în materie de politică externă”, a transmis Vladimir Putin, conform unui comunicat postat pe site-ul Kremlinului.

loading...

„Preşedintele Rusiei a exprimat angajamentul în favoarea dialogului constructiv şi dezvoltării relaţiilor cu Republica Moldova”, precizează Kremlinul. În plus, Vladimir Putin l-a invitat pe Igor Dodon să efectueze o vizită oficială în Rusia. Mai mult, victoria liderului socialiștilor Igor Dodon în alegerile prezidențiale din Republica Moldova „va avea un efect pozitiv asupra dinamicii relațiilor moldo-ruse” au estimat luni oficiali ruși, citați de TASS.

Potrivit șefului Comisiei din cadrul Dumei de Stat pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI), integrare eurasiatică și relații cu concetățenii, Leonid Kalașnikov, ‘victoria lui Dodon majorează substanțial șansele Republicii Moldova de participare la proiectele Uniunii Economice Eurasiatice (EEA)’. Kalașnikov nu exclude ca această problemă să fie decisă în Republica Moldova cu ajutorul unui referendum, potrivit Agerpres.

„Dodon are posibilitatea de a alege un nou Consiliu al Securității, să anunțe un referendum privind integrarea eurasiatică și să încerce să aleagă un nou parlament”, subliniază parlamentarul rus. În opinia sa, odată cu alegerea lui Dodon președinte al Republicii Moldova, „mai ales prin vot popular”, Moscovei și Chișinăului ‘le va fi mult mai ușor să coopereze, inclusiv în soluționarea problemei Transnistriei’.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top