News

Rușinos! Episcopul de Huși nu a cerut să se autosuspende. Poate sluji în continuare

Scandal uriaş în sânul Bisericii Ortodoxe Române. Imagini şocante în care ar apărea Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, în timp ce face sex cu un student, au fost făcute publice de jurnaliştii de la Cancan. Cu acest film compromiţător episcopul ar fi fost şantajat de trei preoţi care ar fi încercat să obţină bani sau funcţii în biserică.

 Surse judiciare spun că ar fi vorba despre opt înregistrări video, cea făcută publică astăzi fiind doar una dintre ele. Mitropolia Moldovei spune că episcopul de Huși nu a cerut să se autosuspende. Poate sluji în continuare.

loading...

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a vizionat luni înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

Mai marii Bisericii au demarat o anchetă în acest caz, iar apoi vor lua decizia dacă episcopul va fi păstrat în rândul Bisericii sau dacă va fi dat afară.

„Unul dintre personaje pare a fi episcopul(…). În urma anchetei se vor trage concluzii. Dacă ce am vizionat astăzi este real, cu certitudine episcopul va fi caterisit”, a declarat vicarul administrativ Marian Timofte.

Episcopul Corneliu Bârlădeanu a evitat în weekendul trecut să vină la slujbă, aşa cum făcea în fiecare duminică. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat la Antena 3 că bărbatul care apare în imaginile compromițătoare este Episcopul Huşilor.

loading...
To Top