News

”S-a aprins FOCUL” între România și Rusia. Știre de ULTIMĂ ORĂ după incidentul de vineri

Scandalul diplomatic între România și Federația Rusă ia amploare. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin cere interzicerea avioanelor românești peste Rusia, într-o nouă declarație în care denunță ”cascadoria rușinoasă a românilor” și cere o analiza a Moscovei asupra incidentului, urmată de „masuri dure de retorsiune” împotriva României.

„Tonul aspru al afirmațiilor mele reflectă emoțiile pe care le-am avut în legătură cu ce li s-a întâmplat pasagerilor avionului nostru. Cei mai multi pasageri reveneau acasa. M-am deplasat de fiecare data în R.Moldova cu avioane comerciale ruse. Cascadoria rusinoasa a romanilor si a Guvernului moldovean necesita o analiza atenta si masuri dure si precise de retorsiune!„, a avertizat vicepremierul rus, într-o declarație pentru agenția TASS.

România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să traverseze spaţiul aerian al ţării noastre, Ministerul Afacerilor Externe anunțând că motivele deciziei nu pot fi detaliate. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se deplasa vineri spre Chişinău. Și totuși de ce oare motivele deciziei nu pot fi detaliate? Asta naște câteva semne de întrebare care nu ne plasează în poziția de sfinți iar pe ruși în poziția de draci.

Rusia a adresat un protest României în legătură cu interdicţia de survol

Vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Chişinău şi apoi în Transnistria a eşuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionul de linie să traverseze spaţiul său aerian, notează agenţia de presă TASS.

loading...

Potrivit companiei aeriene S7, cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chişinău i-a fost interzis accesul în spaţiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o „persoană de pe lista cu sancţiuni” a UE. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruşi care au interdicţie de călătorie în Uniunea Europeană.

Dmitri Rogozin: „Data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier Tu-160

Avionul s-a întors la Minsk, după care vicepreşedintele Rogozin a pornit spre Moscova cu un zbor regulat „Aeroflot” din capitala belarusă.

Rusia califică refuzul autorităţilor române de a nu permite survolul avionului în care se afla vicepremierul Dmitri Rogozin drept un gest antirusesc grosier, la limita huliganismului internaţional, a reacţionat şi ministrul de externe adjunct rus, Grigori Karasin, citat de RIA Novosti. 

Dmitri Rogozin era aşteptat la Chişinău de preşedintele Igor Dodon, împreună cu care urma să participe la o ceremonie organizată la Tighina, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea misiunii de menţinere a păcii în Transnistria.

loading...
To Top