News

S-a întors roata. Kovesi poate fi cercetată penal. Toate amănuntele clarificatoare

Şefa DNA, Laura Codruta Kovesi poate fi cercetată penal, după cum a decis Curtea Constituţională a României! Judecătorii CCR au decis că persoanele care sunt chemate la comisii parlamentare au obligaţia să se prezinte, ca persoane fizice, potrivit România Tv.

Parlamentarii au decis constituirea unei comisii speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu s-a prezentat, până acum, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, dar a trimis o scrisoare membrilor comisiei, în care spune că a luat la cunoştinţă obiectivele comisiei.

Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu şi Neculai Onţanu au refuzat şi ei să dea curs invitaţiei conducerii comisiei de anchetă din Parlament.

loading...

Între timp, Laura Codruţa Kovesi a solicitat Inspecţiei Judiciare să efectueze cercetări cu privire la activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, mai multe situaţii fiind transmise IJ pentru a analiza incidenţa abaterilor disciplinare.

Într-un răspuns al DNA transmis la solicitarea Agerpres, se arată că unele situaţii fac referire la neînregistrarea în evidenţe a unei sume de bani şi a unor bunuri, acestea din urmă fiind găsite în biroul procurorului Mihaiela Moraru-Iorga.

Potrivit sursei citate, pe 4 iulie, prin ordinul şefului DNA, având în vedere hotărârea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii de aviz favorabil, s-a dispus revocarea din funcţia de procuror în cadrul DNA, nivel central, a Mihaielei Moraru Iorga, prin ordinul Laurei Codruţa Kovesi fiind numită comisia de inventariere a dosarelor aflate în lucru şi verificarea dosarelor repartizate procurorului în cauză din perspectiva ritmicităţii, dispoziţiilor legale şi Regulamentului de ordine interioară al instituţiei.

loading...
To Top