News

S-a terminat ședința! Tudose și Klaus Iohannis câștigă. PSD, învins din interior. Victoria Sistemului

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat, deşi „toată lumea” din Comitetul Executiv le-a cerut să nu demisioneze, a anunţat Liviu Dragnea joi seară, la finalul şedinţei Comitetului. El a subliniat că toată lume a greşit, inclusiv el, şi că a comunicat „prost” cu Mihai Tudose. La rândul lui, premierul a afirmat că nu a fost vorba despre „un război”.

Este clar că demisiile au venit urmare a anunțului premierului. Despre ministrul ALDE nu se știe nimic. Practic, Sistemul alături de cei care strigă ”penalii” în lipsa unei decizii finale în instantă au câștigat. Cu siguranța electoratul PSD este extrem de dezamăgit.

”Toți colegii au adus argumente ca cele două colege ale noastre să nu plece din Guvern. După toate orele de discuții și discuții cu ele separat, toată lumea, în unanimitate le-a cerut să rămână, la final și-au menținut decizia de a demisiona. Au spus că nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare. Sevil Shhaideh a spus, printre altele, că vrea să aibă demnitate, să nu fie acuzată că se agață de scaun. Toată lumea a apreciat, inclusiv prim-ministrul, profesionalismul și calitatea lor.

”Sper ca în zilele următoare să vă spună  motivul, să vă răspundă la întrebări. Sevil a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune”, a spus Liviu Dragnea.

Declaraţiile lui Mihai Tudose:

loading...

„Atât Sevil, cât şi Rovana au venit la mine după ce au primit citaţiile la DNA să îşi dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproşez (…) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental, pentru că e extraordinar de bună în ce face.

Nu am venit cu Guvernul de acasă, sunt dispus să plec în fiecare zi dacă îmi cere partidul. Nu a fost un război, nu e un câştigător.”

Ca un făcut preşedintele a avertizat azi încă o dată coaliţia de guvernare asupra faptului că „persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului”. „În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie aşa cum funcţionează în justiţie”, subliniază Iohannis, arătând că „pentru potician, care merge în faţa poporului, contează integritatea”.

Liviu Pleșoianu, după decizia PSD

”Azi, ALDE n-a capitulat, iar PSD a capitulat. Asta e diferența MAJORĂ dintre aceste două partide. Restul e #gargară!

După ce iese marele Tudose să spună că cele două membre ale Guvernului PSD sunt niște „PENALE”, acum domnul Dragnea apare la braț cu Tudose și ne spune că toți sunt în lacrimi, inclusiv Tudose, pentru că demisionează Plumb și Shhaideh? #DoamneFerește!”

loading...
To Top