News

S-a terminat SMECHERIA. Kovesi riscă o plângere penală

De trei săptămâni, şefa DNA refuză să dea ochii cu presa şi cu protestatarii care vin zilnic în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Şi dacă de întrebările incomode ale acestora a reușit să scape folosind o altă intrare în instituţie, nu la fel de uşor va fi să evite comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009.

Potrivit Antena 3, Laura Codruţa Kovesi este asteptată luni la Parlament, acolo unde aleşii vor să afle dacă şefa DNA a fost sau nu în sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea scutinului prezidențial din 2009.

Până acum, Kovesi a refuzat de două ori să se prezinte în faţa comisie de anchetă. În ultima scrisoare prin care declina invitaţia, şefa DNA spunea scurt că „Având în vedere că nu am cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14:00, la ședința comisiei de anchetă”.

loading...

Liviu Pleşoianu a afirmat că va propune sesizarea organelor de urmărire penală, în numele comisiei, pentru obstrucţionarea activităţii comisiei prin neprezentare în mod repetat.

„De două ori a fost invitată până acum Laura Codruţa Kovesi. Este ultima şansă pe care doamna Kovesi o are pentru a salva onoarea instituţiei pe care o conduce”, a adăugat Pleşoianu.

„(…) În mod normal trebuie să se prezinte în faţa comisie, dar poate răspunde printr-un da sau nu la întrebarea dacă a fost la domnul Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009”, a mai spus Pleşoianu, întrebat dacă se aşteaptă ca şefa DNA să răspundă în scris comisiei.

Întrebat dacă Kovesi ar putea susţine că nu vrea să comenteze un eveniment privat la care a participat, Pleşoianu a afirmat că „nu există aşa ceva”.

„Nu poţi ca procuror general, cum era la vremea aceea, ca director SRI, ca director adjunct SRI, să spui că ai fost la un eveniment privat în seara alegerilor. Nu există aşa ceva. Este doar o continuare a modului sfidător în care se comportă faţă de Parlamentul României (…)”, a spus Liviu Pleşoianu.

loading...
To Top