S-a umplut paharul! Lazăr, pe făraș! Plângere pentru EXCLUDEREA din MAGISTRATURĂ
News

S-a umplut paharul! Lazăr, pe făraș! Plângere pentru EXCLUDEREA din MAGISTRATURĂ

Redactia Lumea Justitiei a depus marti 8 august 2017 o plangere disciplinara la Inspectia Judiciara impotriva Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar (foto)  sub aspectul savarsirii unei suite de abateri disciplinare legate de refuzul repetat al acestuia de a trimite Comisiei speciale de ancheta a Parlamentului Romaniei copia dosarului 213/P/2017 privind fraudele de la alegerile din 2009, dosar clasat definitiv.

loading...

In legatura cu acest refuz, Comisia de ancheta parlamentara s-a pronuntat deja public ca i se obstructioneaza activitatea legala prin actiuni calificate ca fiind de rea-credinta. De asemenea, pentru orice om de buna credinta, este evident ca s-au incalcat legea si deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei, care au statuat ca orice persoana careia o comisie de ancheta ii solicita anumite documente este obligat sa le puna la dispozitie indiferent ce rang are in stat.

”Amintim ca in urma cu cateva luni, redactia Lumea Justitiei a mai formulat o plangere disciplinara impotriva aceluiasi Augustin Lazar, pentru declaratiile acestuia publice, cu conotatii politice, facute in timpul scandalului legat de OUG 13/2017, in urma careia Inspectia Judiciara s-a sesizat si a inceput cercetarile”, scrie Lumea Justitiei.

”IN CONCLUZIE,

loading...

Rezulta ca Procurorul General al PICCJ Lazar Augustin, prin refuzul de a pune la dispozitia Comisiei speciale de ancheta a Parlamentului dosarul nr. 213/P/2017, clasat in data de 20.06.2017 (acte care nu au niciun fel de regim secret ori de confidentialitate), a incalcat nu doar obligatiile sale profesionale si legea de functionare a Parlamentului, dar si dispozitiile obligatorii ale Deciziei CCR nr. 411/2017.

Refuzul nejustificat al Procurorului General Augustin Lazar este in forma continuata si nescuzabil, intrucat dupa precizarile si comunicatele publice repetate ale Comisiei speciale de ancheta, care au facut trimitere la actele normative mai sus evocate, dar si dupa respingerea de catre CSM a solicitarii respectivului de a-i da o mana de ajutor in sensul sustinerii refuzului sau, Procurorul General Lazar Augustin a emis Comunicatul de presa al PICCJ nr. 1194/VIII-3/2017 din 7 august 2017 prin care a emis o aberatie juridica in persistenta refuzului sau, sustinand ca: “…reamintim ca solicitarea Comisiei parlamentare de ancheta a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 – aflata in faza de analiza si de clarificare a unor probleme de drept – are in vedere o cauza in care s-a pronuntat o solutie de clasare ce vizeaza infractiuni pentru care nu s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale”.

Asemenea justificari publice, de domeniul penibilului, emise de la nivelul conducerii PICCJ, consideram ca sunt de natura de a afecta grav probitatea profesionala si prestigiul justitiei, pe langa obstructionarea evidenta, cu rea-credinta, a activitatii Comisiei speciale de ancheta a Parlamentului.

Pentru toate cele aratate, solicitam exercitarea actiunii disciplinare impotriva procurorului LAZAR AUGUSTIN in vederea excluderii acestuia din Magistratura”, se arată în plângerea formulată. Pentru mult mai multe amănunte vedeți Lumea Justiției.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });