S.R. Stănescu: Tandemul Băsescu-Macovei, ipoteze explozive
News

S.R. Stănescu: Tandemul Băsescu-Macovei, ipoteze explozive

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu precizează, în postarea sa, ca rescrierea hard-disk-ului ce aparține serviciului secret al Ministerului Justiției sub mandatul Monicăi Macovei a fost a doua operațiune ilegala după cea a ștergerii acestuia, potrivit editorialului Operațiunea Băsescu — Macovei.

În 2004, Avocatul Aurelian Pavelescu, un colaborator apropiat al lui Traian Băsescu și, a sesizat că serviciul secret al Ministerului Justiției funcționează ilegal. A întocmit un document pe care l-a semnat Traian Băsescu și care a fost înaintat ministrului Justiției, solicitându-i-se desființarea SIPA, întrucât nu funcționa în baza unei legi organice. A sosit un răspuns negativ.

Aurelian Pavelescu a reluat demersul în vederea desființării SIPA, dar conform propriei sale relatări, atât Traian Băsescu, cât și Monica Macovei, ajunsă ministru al Justiției, au refuzat să mai facă vreun demers.

loading...

Singurul beneficiar legal al informațiilor furnizate de acest serviciu secret, înființat ilegal și nesupus vreunui control public, era ministrul Justiției, Monica Macovei, iar grosul informațiilor SIPA viza fapte reale sau presupuse de corupție ale procurorilor și judecătorilor, precum și detalii dezgustătoare din viața lor privată. Monica Macovei, ajunsă ministru al Justiției, nu avea nicio dificultate de a desființa serviciul secret si de a da la topit întreaga arhivă. Însă nu a fost așa. Raportul Comisiei Predoiu, un document cât se poate de oficial, cuprinde mai multe informații de natură explozivă în ceea ce o privește pe Monica Macovei și modul în care a funcționat în tandem cu Traian Băsescu pe perioada ministeriatului ei.

Dacă un hard-disk este șters, așa cum s-a întâmplat anterior și cum pretinde că a constatat judecătorul Cristi Danilet, nu se întâmplă nimic extrem de grav pentru că există mijloace tehnice pentru ca informațiile dintr-un hard-disk șters să poată fi recuperate.

„Această operațiune, însă, nu mai poate fi făcută în ipoteză în care hard-disk-ul a fost rescris. Rescrierea hard-disk-ului sub mandatul Monicăi Macovei a fost a doua operațiune ilegală după cea a ștergerii acestuia, dar, de aceasta data, fatala din punctul de vedere al posibilității de a recupera arhiva electronica pe de o parte si mai ales de a putea ști, în viitor, cine, când și ce a copiat din respectiva arhiva”, scrie SRS.

Potrivit jurnalistului, membrii comisiei Macovei au ridicat documente din arhiva operativă aflată în cadrul serviciului de informații și le-au predat Monicăi Macovei. Membrii comisiei au fost judecătorul Cristi Danilet și procurorul Paul Dumitriu. Acesta este un excepțional punct de plecare pentru ancheta pe care anunță procurorii că au declanșat-o în legătură cu serviciul secret al Ministerului Justiției înființat ilegal și alcătuit din foști securiști. Astfel, Justiția s-a ocupat cu supravegherea și șantajarea procurorilor și judecătorilor. În epicentrul acestor acțiuni s-a aflat tandemul Traian Băsescu-Monica Macovei.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });