News

Savaliuc DEZVĂLUIE de ce PROCURORII lui Kovesi și Lazăr sunt împotriva propunerilor lui Toader

Propunerile pentru modificarea legilor justiției au fost criticate dur de Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi. Aceștia s-au întâlnit marți cu procurorii din țară care ”ca un făcut” sunt în asentimentul șefilor ierarhici.

Unele voci spun că nici nu putea să fie altfel deoarece nimeni din aceste instituții nu are curaj să se ridice împotriva liniilor trasate de Kovesi și Lazăr. Dar totuși de ce așa de mare revoltă pe aceste propuneri? Jurnalistul de investigații de la Lumea Justiției a explicat la Antena 3 și pare să aibă o logică.

loading...

”E o rebeliune care are ca scop împiedicarea acestei reforme reale, de ce? Pentru că toți procurorii ăștia abuzivi le e teamă că dacă se formează mâine o secție specială de anchetă a abuzurilor magistraților, ei când nu vor mai fi în funcții vor răspunde penal. Nu sunt toți procurorii din țară. Sunt câțiva șmecheri în fruntea Parchetului General, au chemat azi niște șefi de parchete de prin țară, Curți de Apel.

Augustin Lazăr spune că e reprezentativ pentru toți cei 2500 de procurori. dar părerea mea e că bate câmpii cu dezinvoltură. I-a chemat pe câțiva șefi care-și datorează numirile în funcție, sistemului, și i-a pus la o masă și le-a spus noi nu suntem de acord cu asta. Și exact cum a zis domnul ministru, au votat ca la partid, pentru că nimeni n-are curaj în interiorul sistemului să se opună sau să ia o poziție că la prima mișcare de acest gen, este eliminat pentru că nu mai prezintă încredere.

Și este o rebeliune în sensul că într-o țară în care în Constituție scrie că procurorii funcționează sub autoritatea ministrului justiției, procurorii își permit să-l denigreze zilnic pe ministrul Justiției în piața publică și să facă politică comentând actele de legiferare”, spune Savaliuc.

loading...
To Top