Șase state conduc economia lumii, dar găzduiesc doar 9% dintre refugiați – raport
Externe

Șase state conduc economia lumii, dar găzduiesc doar 9% dintre refugiați – raport

Cele mai sărace țări ale lumii duc în cea mai mare parte povara refugiaților, în timp ce națiunile cele mai bogate găzduiesc în jur de 9% din numărul lor. Datele au fost date publicității de Oxfam, organizație care luptă împotriva sărăciei și care a realizat un raport pe această temă.

Potrivit documentului publicat luni, 18 iulie, SUA, China, Japonia, Germania, Franța și Marea Britanie găzduiesc 2,1 milioane de refugiați, ceea ce reprezintă 8,9 la sută din totalul mondial. În timp aceste țări însumează mai bine de 56 la sută din economia mondială, potrivit Oxfam.

„Este rușinos! Atât de multe guverne întorc spatele la suferința a milioane de oameni vulnerabili, care și-au părăsit casele și își riscă viața pentru a ajunge într-un loc sigur”, a declarat Winnie Byanyima, directorul executiv al Oxfam International. „Țările mai sărace sunt împovărate de datoria de a proteja refugiații, atunci când ar trebui să fie o responsabilitate comună”, a adăugat ea.

loading...

Într-un contrast puternic, raportul a dezvăluit faptul că țările care găzduiesc mai mult de jumătate din refugiații lumii și solicitanții de azil reprezintă mai puțin de două procente din economia globală. Turcia, Pakistan, Iordania, Liban, Africa de Sud și Palestina găzduiesc în mod colectiv aproape 12 milioane de refugiați.334

„Cele mai bogate țări trebuie să fie parte a soluției și să primească cei mai mulți refugiați”, a spus Byanyima. Organizația a cerut de asemenea ca Marea Britanie să „arate că este o societate deschisă, tolerantă, care este pregătită să joace un rol în rezolvarea acestei crize.” Marea Britanie, care este una dintre cele mai bogate economii din lume, a oferit adăpost pentru un pic mai mult de 1% dintre refugiați.

Potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), în 2015, mai mult de 65 de milioane de oameni și-au părăsit casa pentru a scăpa de război, violență și încălcările drepturilor omului. Numărul de persoane strămutate a depășit cel mai mare record vreodată, depășind chiar și numerele de după al doilea război mondial. Descarcă raportul.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });