News

SCANDAL între DIGI 24 și RTV. Crețulescu, replică pentru Paraschivescu

Un scandal pe piața media a aluat amploare în aceste zile. Vorbim aici despre România TV și DIGI 24. Într-un articol de pe Digi 24, Radu Paraschivescu a adus ai multe acuzații la adresa postului România TV. Acesta scrie că RTV-ul de azi e un agregat compus din OTV-ul şi România Mare de ieri.

Mai mult, despre Andreea Crețulescu se spune în articolul cu pricina că ” …să moderezi o emisiune, e nevoie de câteva însuşiri, printre care afabilitatea, curtoazia şi o voce aptă să stimuleze dezbaterea, nu s-o împiedice.” Nemulțumirea mare provine din faptul că în loc să se vorbească de atentatele din Spania, Andreea Crețulescu a vorbit în emisiune de binomul Iohannis – Kovesi.

”Se mai cuvin spuse cel puţin trei lucruri despre RTV, cu sau fără România la raport. Primul ţine de acea cultură a relei-credinţe căreia postul lui Sebastian Ghiţă i s-a abandonat călcându-şi în picioare menirea. Iar reaua-credinţă nu se poate practica fără închirierea completă a conştiinţei (…)

Al doilea lucru face legătura cu o afirmaţie mai veche a lui Dan Diaconescu, o prezenţă statornică – şi deloc întâmplătoare – la RTV înainte de-a inra în detenţie. Afirmaţia e următoarea: „În câţiva ani vreau să otevizez România”. Punct ochit, punct lovit. Şi nu oricum. RTV este continuatoarea OTV, însă diferenţa dintre ele e mai mare decât prima literă din acronim. OTV era un fel de grădină a miracolelor adusă într-un studio de televiziune, pe care patronul o îngrijea recurgând la bani suspecţi şi uneori la şantaj. Vedeai acolo o faună pestriţă şi bufonardă, în faţa căreia prima reacţie era frecatul la ochi.

RTV îi adaugă acel tip de slinoşenie propagandistică şi manipulatoare care a făcut trista faimă a fiţuicilor conduse de Corneliu Vadim Tudor. Altfel spus, RTV-ul de azi e un agregat compus din OTV-ul şi România Mare de ieri. Nu e greu de ghicit ce ne aşteaptă mâine.

loading...

Al treilea lucru, care ţine strict de România la raport, o vizează strict pe Andreea Creţulescu. Ca să moderezi o emisiune, e nevoie de câteva însuşiri, printre care afabilitatea, curtoazia şi o voce aptă să stimuleze dezbaterea, nu s-o împiedice. Promiţătoare la începuturi, Andreea Creţulescu şi-a croit în ultimii ani un portret de inchizitoare dură pentru interlocutori şi indigestă pentru public.

Nu prea mai moderează, fiindcă nu prea mai e moderabilă ea însăşi. Taie macaroana, repede, contrazice frust, invită la precauţie, expediază fără menajamente. Pe lângă asta, are un glas abraziv, în care se întâlnesc polizorul şi scrâşnetul. I s-a spus, din cauza asta, „Sfarmă-piatră”. Şi pe bună dreptate. Când Andreea Creţulescu termină de rostit o frază, ecoul e o uşă care scârţâie ameninţător. Şi o bucată de cremene în care cineva a izbit cu toporişca”, scrie Paraschivescu pe DIGI 24.

Replica România TV a venit promp și într-un stil elegant:

”Îl apreciem foarte mult pe domnul Paraschivescu. Dacă asta este opinia domniei sale…este dreptul constituțional al domniei sale, dar am citit articolul pe larg și dânsul era deranjat că în ziua aceea cu atentatele de la Barcelona au fost la începutul emisiunii mele breaking news-urile de rigoare, după care am trecut la niște critici la adresa domnului Iohannis  spunând că informațiile noastre de aici arată că în toamna asta se încearcă …un nou binom. Crearea unui nou binom, Kovesi, Iohannis.

Am dat argument și am explicat strategia în sensul acesta. Dar domnul Paraschivescu activează să-i spun așa, într-un loc în care există sintagma asta că ”trebuie să avem subiecte tabu”, nu, eu fac de 23 de ani presă și nu cred că trebuie să ai subiecte tabu, nici dacă-l vizează pe Iohannis, pe Dragnea, sau o vizează pe Kovesi. Eu cred că ăsta-i jurnalismul și chiar și în seara asta o să continui episodul cu binomul Kovesi, Iohannis pentru că dacă ai informații în sensul acesta trebuie să-i atenționezi pe telespectatorii tăi. Și la noi se uită foarte multă lume poate și pentru că spre deosebire de Digi, noi,aici nu împărțim România în două”, a precizat Andreea Crețulescu.

loading...
To Top