News

Scandal pe Justiție / Vosganian pune punctul pe i: Procurorii vorbesc cam mult

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, consideră că procurorii din România vorbesc cam mult. Asta după aceștia s-au strâns marți dimineață ca să conteste reforma în Justiție propusă de ministrul Tudorel Toader de parcă asta era treaba lor. Practic, ei s-au aliniat la ceea ce își doresc Laura Koveși și Augustin Lazăr.

”Un lucru este cert în România, procurorii, sau mai exact reprezentanții procurorilor vorbesc prea mult. Faptul că vorbesc prea mult, dă nu numai sentimentul dar și disconfortul că procuratura se amestecă în politică. A face o lege este un act politic. A aplica o lege, este un act profesional. Procurorii României aplică legea, nu fac legea. Legea o face guvernul, care-i politic și-o votează parlamentul care este politic. Orice ingerință pe acest traseu dă o tentă politică”, a spus Varujan Vosganian. 

loading...

Și ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că va trimite pachetul de legi privind justiţia la Consiliul Superior al Magistraturii, însă nu şi la Ministerul Public sau la instituţiile subordonate acestuia, deoarece „procurorii nu fac legi”, ci doar aplică legile.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a lansat miercuri dimineaţă un atac dur la adresa procurorilor, în condiţiile în care aceştia au criticat în mod unanim modificările propuse de Toader la pachetul de legi pe Justiţie.

„În procedura de adoptare a unei legi, fiecare are rolul lui constituţional. Iniţiatorul are rolul de a iniţia legea şi de a o supune dezbaterii, Guvernul îşi asumă sau nu schimbările, dacă trece de Guvern se duce în Parlament… Procurorii nu fac legi, nu am ştiut că avem Parlament tricameral, cu Senat, Camera Deputaţilor şi Procuratură. Procurorii doar aplică legea, iar CSM o avizează”, a declarat Toader miercuri dimineaţa, într-o conferinţă de presă de la Ministerul Justiţiei.

loading...
To Top