News

Scandal tot mai mare! Încă un un ministru îl pune la punct pe Coarnă: Polițiștii ”sunt foarte incitați”

În contextul scandalului cu privire la tăierea pensiilor pentru polițiști, militari, ofițeri, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, îl taxează dur pe Dumitru Coarnă, președintele SNPPC. Lia Olguța Vasilescu susține că polițiștii sunt nervoși pentru că ”sunt foarte incitați”.

Potrivit dcnews.ro, ea a adăugat despre Dumitru Coarnă că ”domnul Coarnă are un mesaj dublu. În Parlamentul României, la Comisia de Apărare spunea că e `inadmisibil să fie pensiile de 131% față de salarii, nu se poate așa ceva, picați acest text de lege` ca acum să vină și să spună `depuneți-vă dosarele de pensie că e nenorocire, vor să egalizeze pensiile cu salariile` sau, mă rog, să le scadă, nici nu am înțeles bine ce spunea. În fiecare zi mai venea cu câte o găselniță pe care o arunca în spațiul public”.

Cu toate acestea, Lia Olguța Vasilescu recunoaște că sunt cazuri de persoane cu pensii uriașe și care apoi s-au reangajat în funcția de consilier în aceeași instituție, subliniind că este o carență a legii.

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatelor din Poliţie, a reacționat virulent luni, spunând că va face plângere pentru abuz în serviciu, după ce ministrul de Interne Carmen Dan a spus despre acesta că are un „limbaj dublu”. „Îi recomand doamnei Carmen Dan să plece”, a tunat Dumitru Coarnă.

loading...

„Nu e ușa de la Videle ușa asta. Este ușa Ministerului de Interne, instituție publică, da?”, a spus Dumitru Coarnă făcând referire la declarațiile ministrului de Interne, care a spus că ușa MAI i-a fost mereu deschisă președintelui Sindicatelor din Poliție.

„Cei mai slabi miniștri de Interne din ultimii trei ani: Tobă, Tudorache și dna Carmen Dan. Este groparul Ministerului de Interne. Dna ministru are informații, păi pe informații vorbesc eu. Dna ministru lucrează pe text. Eu lucrez pe informații, că mă sună de acolo și-mi spune: vezi că ne omoară ăștia. Vă dau o probă certă? La 44 de ani s-a pensionat la cerere.

La cerere! Distrug pensia celor care muncesc în stradă. Bălteanu, l-au pensionat la 43 de ani. Popescu Alina. Unii lucrează la dublu. Și cu pensie și cu salariu (…) Dacă a ajuns să spună că eu sunt nu știu cum, îi recomand să plece (…) Vreau să le transmit că au adus poliția națională de râsul țării.

Dacă facem o lege cum a gândit Carmen Dan cu Olguța și Vâlcov, eu am voie să trec pe roșu, dumneavoastră nu. La polițiștii locali din Iași le-au făcut 7.000 salariul de încadrare. Un tehnician criminalist cu 15 ani vechime are undeva la 2.000-2.2200 de lei. Vedeți diferențele? Asta a făcut guvernul PSD. Nu mi-e teamă de ei. Au încercat de mult să mă aresteze”, a declarat Dumitru Coarnă.

loading...
To Top