News

SCANDALUL continuă. Olguța și Gabriela ”s-au luat la palme!” Doamnelor, nu vă pierdeți cu firea!

Lia Olguţa Vasilescu a intrat în conflict cu prezentatoarea TV Gabriela Cristea, după ce ministrul Muncii a afirmat că indemnizaţiile pentru mame puteau fi total eliminate. Cristea i-a răspuns pe Facebook, iar scandalul a luat amploare în online, acolo unde Olguţa Vasilescu a distribuit un link cu salariul vedetei.

Totul a pornit de la declaraţia făcută de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat, referitoare la ordonanţa privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Olguţa Vasilescu spunea că acestea sunt ”îndestulătoare” şi că ar fi putut să elimine cu totul indemnizaţiile.

„Dragă Olguţa, te rog frumos să nu ne ma faci proşti pe faţă. Noi te respectam, aşteptăm şi de la tine respect. În Germania toate mamele primesc 1800 euro, indiferent daca au cotizat sau nu la stat şi după 45 de zile de la naştere au voie să lucreze 4 ore/ zi sau pot lucra de acasă. În România dacă ai venituri, îţi iei adio de la indemnizaţia de creşterea copilului. Si dacă tot vorbim despre Germania, acolo alocaţia pentru copil nu este 18 euro/luna, ca în România. Aşa că draga mea, hai să nu mai luam din Germania doar ce ne convine. Şi încă ceva: nu se întreabă nimeni cum stă Germania cu natalitatea şi cum stă România cu natalitatea”, a scris, miercuri, Gabriela Cristea pe pagina de Facebook.

Potrivit mediafax.ro, răspunsul din partea ministrului Muncii a venit joi tot pe Facebook. Olguţa Vasilescu a distribuit pe pagina sa o ştire în care era menţionat faptul că Gabriela Cristea, aflată momentan în concediu prenatal, are un venit lunar de 11.000 de euro de la postul Kanal D.

loading...

Alături de ştire, Lia Olguţa Vasilescu a scris doar „Fără alte comentarii”.

Replica nu a întârziat să apară. Într-o intervenţie televizată, Gabriela Cristea a afirmat că: „Mi se pare jenant ca un ministru al Muncii să facă o astfel de postare bazându-se pe un articol monden. Informaţia nu este reală. Doamna ministru nu a făcut altceva decât să susţină o ilegalitate a unui tabloid”, a declarat Gabriela Cristea, la Antena 3.

Membrii Comisiei de muncă din Senat au adoptat un raport de admitere a proiectului de lege privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 1.800 de euro (8.500 de lei). Proiectul urmează să fie supus votului plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

Ordonanţa îşi produce deja efectele. Aceasta a intrat deja în vigoare vineri, 1 septembrie. Decizia de plafonare se aplică atât indemnizaţiilor care se vor achita de acum înainte, cât şi celor care deja se află în plată.

loading...
To Top