Marea Britanie iese din UE! Se cer referendumuri și în Italia, Franța, Olanda
News

Marea Britanie iese din UE! Se cer referendumuri și în Italia, Franța, Olanda

Asistăm la efectul bulgărelui de zăpadă. În Italia, Olanda și Franța se cer la acest moment să se organizeze referendumuri pentru ieșirea din Uniunea Europeană, după ce în Marea Britanie s-a hotărât acest lucru, iar soarta UE pare mai fragilă ca niciodată.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat vineri că dorește să discute cu cancelarul german Angela Merkel pentru a se evita o „reacție în lanț” , după votul britanicilor în favoarea Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE). Rezultatul referendumului din Marea Britanie, ai cărei locuitori s-au pronunțat în majoritate pentru ieșirea din Uniunea Europeană, încurajează euroscepticii olandezi.

loading...

Potrivit nltimes.nl, liderul formațiunii naționaliste Partidul pentru Libertate (PVV) cere organizarea unei consultări populare similare pe tema Brexit-ului. Geert WildersGeert Wilders consideră că olandezii trebuie să spună dacă mai vor să rămână în spațiul comunitar. Un recent sondaj arăta că majoritatea locuitorilor Olandei vor organizarea unui referendum pe tema apartenenței la spațiul comunitar. Liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, a felicitat vineri Marea Britanie pentru că a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană și a spus că ar trebui să urmeze Italia. „Bravo pentru curajul cetățenilor liberi! Inima, creierul și mândria au învins minciunile, amenințările și șantajul”, a scris Matteo Salvini pe contul său de Facebook. „Mulțumim, Marea Britanie. Acum este rândul nostru„, a adăugat liderul Ligii Nordului, partid eurosceptic aflat în opoziție în Italia. În Franţa, Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional, un partid de extremă dreapta, a promis a cerut organizarea unui astfel de referendum. le penPrivind apartenenţa la UE. Sondajele de opinie arată că în Franţa prinde puternic contur un curent de nemulţumire faţă de UE. Pentru Le Pen, referendumul istoric este un semn clar că UE „se descompune“. „Aş fi votat pentru Brexit, chiar dacă cred că Franţa are mult mai multe motive să plece decât Marea Britanie“, a spus ea. Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea voturilor din 319 circumscripţii, din totalul de 382, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE. Rezultatele nu sunt definitive, dar este greu de crezut că diferenţa de peste un milion de voturi poate fi recuperată de mişcarea favorabilă rămânerii Marii Britanii în UE.

Merkel e disperată! Întrevedere cu președintele Franței și premierul Italiei

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });