Se cere ca Tokes să răspundă penal, iar Universitatea de Vară de la Băile Tușnad să fie interzisă
News

Se cere ca Tokes să răspundă penal, iar Universitatea de Vară de la Băile Tușnad să fie interzisă

Declarațiile europarlamentarului Laszlo Tokes despre autonomia maghiarilor și despre protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, făcute în cadrul Universității de Vară de la Băile Tușnad, trebuie să atragă răspunderea penală a autorului de vreme ce oficialul este un cetățean român care activează împreună cu o putere străină împotriva intereselor României.

Este afirmația făcută de reprezentanții Partidului Forța Națională care spun că dacă din punct de vedere al cetățeniei române, Tokes este un trădător de țară, din punct de vedere al calității sale de europarlamentar al Ungariei  este un oficial străin care se amestecă în politica internă a României și care aduce atingere gravă suveranității statului român!

loading...

„Universitatea de Vară de la Băile Tușnad în cadrul căreia, în fiecare an, se dau mesaje împotriva Constituției României, trebuie interzisă pentru că desfășoară în mod programatic activități împotriva suveranității României. Constituția României, art. 1 alin. (1), precizează că ”România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, iar la art. 3 alin (1) se stipulează clar că ”Teritoriul României este inalienabil”. Sunt necesare așadar măsuri concrete de apărare a Constituției în cazul activităților europarlamentarului Ungariei Laszlo Tokes și a Universității de Vară de la Băile Tușnad”, au spus reprezentanții partidului.

Ei solicită autorităților statului român să pună capăt o dată pentru totdeauna acestui desant anti-românesc anual de la Băile Tușnad care nu mai poate fi tolerat și ale cărui consecințe pot fi dramatice în termenii încurajării mișcărilor separatiste extremiste maghiare din Transilvania.

„În condițiile în care separatismul și conflictele răsar peste tot în Europa, a permite în continuare desfășurarea activităților iredentiste pe teritoriul României cu participarea înalților oficiali ai Ungariei, printre care însuși premierul Viktor Orban, reprezintă un act de inconștiență. Partidul Forța Națională cere măsuri imediate de stopare a Universității de Vară de la Băile Tușnad și demararea măsurilor legale împotriva celor implicați în activitățile de destrămare a unității naționale”, au adăugat aceștia.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });