News

Se face dreptate. Procurorul DNA cu apucături de interlop, pe făraș

Cercetat penal in trecut pentru furtul unui camion si falsificarea actelor necesare inmatricularii acestuia, procurorul Laurentiu Grecu, cooptat din luna mai in structura DNA Pitesti, este pe cale sa isi incheie in mod rusinos cariera de magistrat, potrivit National.

Conform unor surse, cazul Laurentiu Grecu este in atentia CSM, dar si a ministrului Justitiei. In plus fata de semnele de intrebare legate de modul in care a fost posibil ca un fost invinuit anchetat pentru furt si fals sa ajunga procuror, o serie de noi documente intrate in posesia ziarului „National” sunt in masura sa arate cat se poate de clar faptul ca actualul magistrat Grecu a practicat activitatea de camatarie.

Fostul partener de afaceri a lui Grecu, Marcel Ruset, a hotarat sa rupa tacerea si a confirmat camataria practicata de actualul procuror DNA.

Nu mai putin de sapte contracte notariale de imprumut intrate in posesia „National” dovedesc din plin faptul ca procurorul DNA Laurentiu Grecu a practicat activitatea ilegala de camatarie.

loading...

Totul sub forma mascata a unor contracte notariale ce ii ofereau lui Grecu puterea de a lua absolut toate bunurile celor imprumutati daca acestia nu isi achitau la timp datoriile.

Actualul procuror putea sa le ia bunurile celor creditati fara nici o notificare in prealabil si fara a obtine de la vreo instanta incuviintarea executarii silite. Ca un adevarat interlop! Culmea este ca atunci cand oferea creditele de mii de euro, Laurentiu Grecu nu detinea nici o afacere si nici nu avea un loc de munca. Traia din salariul de profesor al sotiei.

Camataria practicata de procurorul Laurentiu Grecu este confirmata de Marcel Ruset, fost partener de afaceri al magistratului.

„Majoritatea oamenilor au luat bani cu dobanda de la el. Majoritatea. Sunt foarte multi oameni pe care i-a nenorocit. Da. Sunt persoane care si-au vandut si vaca si vitelul din curte ca sa plateasca dobanzile. Nu vorbesc prostii”, a declarat Ruset. Acesta sustine ca si in prezent procurorul Grecu si-ar mai „rotunji” veniturile din practicarea camatariei: „Acum, domnul procuror Grecu da bani cu dobanda prin intermediul unui baiat, Surdulescu, din Targu Jiu. Prin asta isi face toate contractele”, afirma Marcel Ruset. Acesta mai sustine ca a reclamat aceste fapte la CSM si Parchetului General, insa sesizarile sale au fost inchise fara ca macar sa fie chemat la audieri.

loading...
To Top