News

Se strânge lațul! Kovesi, ACUZATĂ de un procuror de PRESIUNI şi imixtiuni ILEGALE în dosare

Procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga, revocată din funcția de la DNA de Laura Codruţa Kovesi, o acuză pe şefa anticorupției de presiuni şi imixtiuni ilegale în dosare. Procuroarea a declarat la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3 că şefa DNA îi dădea mesaje în care îi spune pe cine să audieze în dosare. „A fost o precedură de citare care m-a exclus pe mine”, a declarat procuroarea.

Procuroarea afirmă că era vorba de presiuni şi imixtiuni clare, pentru care are dovezi, iar Inspecţia Judiciară va stabili caracterul ilegal al acestora.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Inspecţiei Judiciare să efectueze cercetări cu privire la activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, mai multe situaţii fiind transmise IJ pentru a analiza incidenţa abaterilor disciplinare.  Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv pentru revocarea din funcţie a celor doi procurori de la DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru-Iorga, iar a doua zi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea din funcţie a celor doi anchetatori.

Și fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o reacţie extrem de dură după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Mihaela Iorga Moraru.

loading...

Fostul preşedinte a criticat aspru gestul procurorului şef DNA şi a susţinut că este o manieră de discreditare folosită adesea de şefa DNA. Băsescu a catalogat atitudinea Laurei Codruţa Kovesi drept „atitutidine de şef de instituţie găinar”.

„Legat de comunicatul DNA, este acel tip de comunicat manipulator. Eu va spun o parere simpla: Daca doamna Moraru avea vreo intentie neagra cu acei bani sau cu ceasurile confiscate, in primul rand s-ar fi aflat la dansa in fiset. In al doilea rand, nu ii tinea in DNA, ii ducea acasa. Este tipul de manipulare pe care doamna Kovesi a introdus-o in a distruge mediatic tintele pe care le are. Nu am niciun dubiu ca doamna procuror Morar e o tinta a doamnei Kovesi in momentul de fata”, a mărturisit Traian Băsescu într-o intervenţie la România TV.

„A preferat sa dea un comunicat eliptic de detaliu ca bunurile se aflau in fisetul ofiterului judiciarist. O alta minciuna prin omisiune e ca pana la data la care doamna Morar a dispus acele confiscari nu exista o camera delicte. Vedem acelasi film de dezinformari pe care l-a folosit si in publicitatea pe care a facut-o in dosarele in care erau tintele personale ale ei si ale lui Coldea, atunci cand era in functie. (…) Aici e un lucru extrem de limpede.

Cand e vorba de interventie in dosare, doamna Kovesi mai are scapare sa intervina prin adjunctii dansei sa o aresteze pe Udrea, si pe altii. Cand e vorba de comunicate, sefii institutiilor nu pot sa se derobeze de responsabilitati. (…) Asta e modul de lucru al doamnei Kovesi in ultimii 2 ani – dezinformarea publica pentru distrugerea acelor persoane care ii sunt tinte.(…) Asta e atitutidine de sef de aprozar de institutie gainar. Un sef de institutie, cand ajunge la concluzia ca nu mai poate lucra cu un om, se desparte de el si o face fara sa il murdareasca”, a adăugat Băsescu.

loading...
To Top