News

Șeful spionilor a plecat de la șefia SIE pentru a se alătura USR – surse

Mihai Răzvan Ungureanu a plecat de la șefia Serviciului de Informații Externe pentru a se alătura Uniunii Salvați România, partid condus de Nicuşor Dan, susțin mai multe surse citate de B1 TV.

Ungureanu l-a anunțat luni pe Klaus Iohannis că demisionează de la șefia Serviciului, lucru care a și fost acceptat de președinte. Invocate au fost anumite probleme de sănătate.

loading...

Totuși, speculațiile au apărut imediat, dat fiind că de mai multe luni se vorbește despre o relație tensionată care ar exista între Ungureanu și Iohannis.

Marți a început să se vehiculeze ideea că M.R.U vrea să se alăture formațiunii USR condusă de Nicușor Dan, care în această perioadă strânge semnături pentru a participa pentru prima dată la alegerile parlamentare.

În luna iunie, surse din PSD au povestit pentru EVZ cum s-au certat preşedintele Klaus Iohannis şi directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, atunci când şeful statului i-a cerut acestuia demisia. Potrivit acestor surse, preşedintele Iohannis l-a chemat pe şeful SIE la Cotroceni înainte de scandalul Kovesi-Black Cube, ocazie cu care a avut loc o discuţie foarte tensionată. Mai exact, Iohannis i-a reproşat lui Ungureanu că nu îl ajută cu nimic, că scade în sondajele de opinie şi că nimeni nu pare interesat de acest subiect. Tot cu ocazia acestei discuţii s-a pus şi problema românului răpit în Burkina Faso, iar în această discuţie, MRU s-a enervat şi a bătut cu palma în masă. După întâlnirea tensionată de la Cotroceni, preşedintele Iohannis i-a dat un sms lui MRU şi i-a solicitat acestuia demisia. Şeful SIE i-a răspuns tot printr-un sms în care a afirmat că a analizat ce i-a solicitat preşedintele, că nu consideră că există o problemă de natură instituţională şi că nu are de ce să îşi dea demisia, au precizat surse din PSD pentru EVZ.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top