News

Sentință CUMPLITĂ împotriva DNA. Un întreg RECHIZITORIU, făcut PRAF: Fapta NU EXISTĂ

Tribunalul Prahova, instituție aflată în orașul pe care procurorul Negulescu afirma în perioada sa de glorie că îl conduce, a oferit o sentință care zdruncină din nou încrederea românilor în DNA. Potrivit evz.ro, instanța de judecată  a decis achitarea lui Romeo Florin Nicolae, fostul vicepreședinte al ANAF, trimis în judecată pentru un pretins trafic de influență.

Romeo Florin Nicolae a fost trimis în judecată de DNA-Ploiești, structura condusă de procurorul Lucian Onea, în noiembrie 2015, pentru o presupusă faptă comisă în iulie 2010. Mai exact, DNA a susținut că Nicolae, în perioada în care era consilier superior în cadrul A.N.A.F.-Direcția Generala de Coordonare Inspecție Fiscală, ar fi primit de la reprezentantul unei societăți comerciale, denunțător în cauză, echivalentul în lei a 5.000 de euro.

În schimb, Romeo Florin Nicolae ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate împotriva unei decizii de impunere. Toate acuzațiile s-au dovedit a fi simple supoziții, afirmă luju.ro.

loading...

Prin sentința penală nr. 289, din 19 iunie 2017, din dosarul 7944/105/2015*, judecătoarea Daniela Popa-Ivan a hotărît achitarea lui Romeo Florin Nicolae în baza art. 16 alin. (1) lit.a) din Codul de procedură penală – „fapta nu există”.

În motivarea sentinței, judecătoarea arată că întregul dosar a fost construit pe denunțuri, însă chiar și denunțătorii s-au contrazis în declaratiile date.

Mai mult, Tribunalul Prahova explică faptul că singurul scop al denunțătorului care a făcut înregistrarea a fost obținerea reducerii pedepsei într-un alt dosar.

loading...
To Top