Șerban Nicolae o înfruntă pe Kovesi și trimite DNA-ul la plimbare
News

Șerban Nicolae o înfruntă pe Kovesi și trimite DNA-ul la plimbare

Liderul grupului senatorilor social-democrați, Șerban Nicolae, a anunțat marți că grupul PSD a cerut membrilor săi să voteze fiecare cum consideră necesar, precizând că, personal, va vota împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale împotriva ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

loading...

Grupul parlamentar PSD a decis să voteze fiecare după cum consideră necesar. (…) Vă pot spune că eu voi vota împotriva cererii de începere a urmăririi penale pentru domnul senator Viorel Ilie. Voi pune bila neagră în urna albă și bila albă în urna albă pentru că eu, văzând documentele, nu în necunoștință de cauză, și la nivelul meu de înțelegere, nu cred că suntem la faza în care să cerem urmărirea penală pe ceea ce ni s-a adus„, a afirmat marți Șerban Nicolae, în plen.

El a subliniat că doar membrii Comisiei juridice au cercetat dosarele înaintate Senatului de către Justiție.

„O persoană care nu a văzut sesizarea, care nu a citit documentele însoțitoare își asumă responsabilitatea de a cere urmărirea penală a oricărei persoane din această sală. (…) Vă rog să fiți de acord să nu mai folosim argumentele: nu sunt de specialitate, nu am pregătire juridică, nu pot aprecia.

Cine nu poate aprecia nu poate acționa. Aveți deplină libertate de a decide în acord cu propria conștiință și cu informațiile pe care le aveți. (…) Este responsabilitatea fiecărui senator care votează să hotărască dacă cere urmărirea penală, în cazul de față a senatorului Viorel Ilie, sau nu cere urmărirea penală pentru faptele care ne-au fost sesizate. (…) Vă îndemn să verificați înainte de a vota dacă vă asumați răspunderea de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului în cunoștință de cauză sau nu”, a adăugat Șerban Nicolae.

loading...

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a cerut marți plenului Senatului să nu aprobe solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul său.

Ministrul a susținut că nu există „nicio probă” care să îndreptățească solicitarea DNA.

„Analizând declarațiile tuturor martorilor și suspecților existente în acest moment în dosarul de urmărire penală, nu rezultă nicio probă care să îndrituiască cererea de urmărire penală față de mine, ca ministru”, a spus Ilie în plenul Senatului.

În opinia sa, dosarul în care este implicat „și-a atins deja scopul” în sensul în care procurorii DNA au dorit să ajungă „la un ministru”.

„Afirm aceasta bazându-mă pe următoarele: în primul rând contextul politic și juridic de la acea dată, cu referire la discuțiile pe care ni le amintim cu toții din interiorul DNA cu privire la faptul că trebuie ca procurorii să ajungă la un ministru. Astăzi constatăm chiar mai mult, că au ajuns la trei”, a afirmat Viorel Ilie.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });