News

Silviu Mănăstire a RĂBUFNIT la adresa lui Lazăr: Zici că e SRL-ul lui. Are pe cineva în spate

Jurnalistul Silviu Mănăstire de la B1 a ajuns la disperare după ultimele ”incidente” care îl au ca protagonist pe deja vestitul procuror general, Augustin Lazăr care ține cu dinții de dosarul alegerilor și se încăpățânează să-l lase sub cheie. Mai mult, el a adoptat și o poziție sfidătoare la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader.

”E țara lui Papură Vodă! Mă uit în ultima perioadă și încerc să citesc știri cât mai multe din spațiul european, din țări mai civilizate, mai apropiate noua, dar nu văd o asemenea bătaie de joc  la nivel înalt, în care procurorul general al republicii, în Ungaria, în Cehia, în Polonia, în Bulgaria chiar, să-i dea cu flit ministrului Justiției, să-i spună bă vezi-ți de treaba ca nu-ți dau nimic. De parcă oamenii ăștia lucrează la taraba lor, la SRL-ul lor”, spune Silviu Mănăstire la B1.

Europarlamentarul Cătălin Ivan pare să întărească cele spuse de Mănăstire.

”Eu în Parlamentul European sunt într-o comisie specială de anchetă unde sunt implicate cele mai mari bănci din Europa, prim-miniștri, miniștri, foarte mulți oameni cu influență.

loading...

Oameni foarte grei, din toată Europa, că-i luăm doar p-ăștia, nu din lume, că ne interesează mai puțin. Avem acces la absolut orice informație avem nevoie. Sigur, pe diferite grade de confidențialitate. Sunt documente pe care le citim doar într-o cameră închisă, semnăm că ce citim acolo rămâne acolo și nu avem voie să ne notăm, să facem poze, și așa mai departe, dar avem acces la informații. Deci procurorul general putea să spună ”uitați, ăsta este dosarul și e confidențial. Îl vedeți doar voi care sunteți în comisia specială de anchetă și nu divulgați.

Dacă vă va ajuta la anchetă, astea sunt informațiile. Dar nu există în fața Parlamentului, o altă instituție publică plătită din bani publici să spună că nu dă informațiile. Noi obținem informații de la firme private, de la companii care n-au nicio obligație să vină să răspundă la întrebări, să dea informații, și totuși vin, și prezintă bilanțuri, dau informații și așa mai departe. Dar de la instituțiile statului! Deci nu există, este ceva care se întâmplă în sine, este un automatism”, spune europarlamentarul Cătălin Ivan.

Silviu Mănăstire consideră că Augustin Lazăr ar putea avea pe cineva în spate având în vedere comportamentul total sfidător.

”Are pe cineva în spate. Să te comporți așa trebuie să te bazezi pe ceva. Să-i spui ministrului Justiției, vezi-ți de treabă, să sfidezi opinia publică. Și în cazul dumneavoastră, Panama Papers, poate fi de înțeles pentru că discutăm de documente extrem de confidențiale acolo, transferuri mari de bani și au alt regim. Noi discutăm de un banal dosar, care în schimb conține nume sau lucruri extrem de complicate și de grave pentru funcționarea statului în 2009. Și eu întreb așa, procurorul general, care este și procuror de meserie, el a depus un jurământ și este plătit să apere legea și să apere interesele publice, așa scrie la lege și la cartea lor”, a adăugat Silviu Mănăstire.

loading...
To Top