Socant

Siria: Coaliția anti-ISIS lasă în urmă copii arși de vii și bătrâni dezmembrați / VIDEO 18+

Copii arși, bătrâni dezmembrați, mult sânge și un val imens de durere. Nu este peisajul unui film horror, ci realitatea șocantă a zilelor noastre.

Joi, 28 iulie, aviația SUA a efectuat o serie de atacuri nemiloase asupra zonelor controlate de ISIS în estul provinciei Alep omorând 25 de civili și ranind peste 100 de persoane. Ministrul american al apărării Ashton Carter a promis „transparență” în legătură cu victimele civile ale bombardamentelor coaliției, dar aceasta întârzie să apară.1

“Potrivit rapoartelor locale, aviația americană a bombardat localitatea suprapopulată Aghhandorh de lângă orașul Manbij, cauzând și pierderi masive din punct de vedere material pe lângă pierderile de vieți omenești. Aceasta localitate era plina de refugiați din orașul Manbij care se adăpostiseră aici de luptele ce se dau în interiorul acestui oraș intre jihadiștii ISIS și Forțele Democratice Siriene ( o coaliție arabo-kurda susținută de SUA )”, potrivit paginii Sirianul.2

Imaginile cu aceste atacuri brutale au apărut imediat după terminarea raidurilor aeriene ale aviației americane, prezentând victimele care nu au reușit să scape de carnagiul din Aghhandorh. Majoritatea victimelor erau copii și bătrâni.

loading...

SUA au anunțat că fac o anchetă să stabilească exact ce și cum s-a întâmplat. Cu toate acestea nu sunt speranțe să aflăm prea curând ceva oficial deoarece Coaliția condusă de Statele Unite, care efectuează bombardamente contra jihadiștilor din august 2014, nu recunoaște victimele civile decât după lungi proceduri de anchetă.

În același timp, Coaliția este acuzată că subestimează în mare măsură numărul morților nevinovați. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Agerpres, loviturile coaliției în Siria au ucis în ultima perioadă circa 600 de civili, dintre care 136 de copii.

Airwars, un alt ONG din Londra, estimează la rândul său că numărul total de persoane ucise de coaliție în Siria și Irak a depășit 1.500.

Cei care nu reușesc să vadă video în pagina pe mobil pot sa-l vada aici. Pentru a rămâne în contact cu ultimele știri te poti abona la pagina noastră de Facebook.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top