Sistemul bancar te umple de respect. Lași 1000 de lei la bancă și într-un an câștigi cel mult 16 lei
Life

Sistemul bancar te umple de respect. Lași 1000 de lei la bancă și într-un an câștigi cel mult 16 lei

La bancă, banii sunt doar în siguranţă, pentru că profit nu prea mai aduc. Specialiștii spun că trebuie să economisim inteligent și să nu ținem banii la ciorap. Doar că dobânzile care încep cu zero şi comisioanele percepute de bănci nu te mai îndeamnă să duci banii la banca. Potrivit A3.ro, doar la trei bănci din piața mai câștigi bani, atunci când ai un depozit pe 12 luni de 1000 de lei. Profitul este infim, de maximum de 16 lei. La majoritatea depozitelor, retragem chiar mai puţin decât am depus.

CÂŞTIGURI LA DEPOZITE DE 1.000 DE LEI

Marfin Bank Romania + 16,08 lei

Libra Internet Bank + 13,97 lei

Banca Transilvania + 7,42 lei

loading...

Patria Bank -2,04 lei

Intesa Sanpaolo Bank Romania -4,57 lei

(Sursa: FinZoom.ro)

Prezentarea de mai sus este varianta optimistă. Pentru cei care depun 1000 de lei depusi, peste 12 luni, banca retrage în primul rând impozitul de 16% aferent dobânzii câştigate, apoi se retrage şi comisionul pentru contul curent aferent depozitului, si nu în ultimul rând comisionul pentru retragerea de la ghişeu a acestor bani. Practic, după 12 luni, clientul retrage cu 66 de lei mai puţin, respectiv 934 de lei.

Potrivit datelor BNR, 66% dintre deponenţi au în conturi sume de până la 1.000 lei. Specialiştii au însă şi câteva sfaturi pentru românii care vor să economisească. Acţiunile, titlurile de stat sau de fonduri de investiţii pot reprezenta şi ele alternative de economisire care pot genera şi profit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });