News

Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA. A turnat pe cineva?

Fostul premier Sorin Grindeanu a ajuns miercuri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat. El a spus la plecarea de la DNA că are calitatea de martor, însă nu a dat detalii în ce dosar.

Sorin Grindeanu a făcut declarații după audierea sa la DNA. El nu a știut să spună dacă este vorba despre un dosar vechi sau despre o anchetă nouă, potrivit Digi 24.

„Am calitatea de martor… Nu pot să vă spun… Sunt lucruri pe care pot să le declar și altele pe care nu. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost cât se poate de clar, nu am niciun fel de problemă, calitatea mea este cea de martor”, a spus Grindeanu, după ce a fost audiat peste trei ore.

El a spus că nu a semnat ca viceprimar acte care să aibă legătură cu retrocedarea de imobile în Timișoara. „Eu cât am fost viceprimar n-am avut această coordonare”, a spus fostul premier.

„Nu mă tem de DNA. Îmi fac datoria de cetățean”, a mai spus Grindeanu, întrebat dacă a contribuit la înfăptuirea justiției.

loading...

Întrebat dacă ar putea veni Liviu Dragnea la audieri, după declarația sa, el a refuzat să răspundă. Sorin Grindeanu a precizat că în perioada în care a fost prim-ministru nu a primit informări despre Tel Drum.

De asemenea, în cazul anchetei privind emiterea OUG 13, Grindeanu a spus că nu a fost audiat.

Numele lui Sorin Grindeanu a mai apărut în ultima jumătate de an în legătură cu un dosar deschis, la începutul anului, de procurorii DNA cu privire la retrocedarea unor imobile în Timișoara. O parte din retrocedări a avut loc în perioada în care Sorin Grindeanu era viceprimar al municipiului. În declarațiile publice date în legătură cu acest dosar, el a spus că nu avea printre atribuții avizarea unor astfel de retrocedări.

De asemenea, în perioada moțiunii de cenzură în urma cărei a fost demis, Sorin Grindeanu a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu, care ăl viza pe secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc.

Rămâne de văzut în ce cauză a fost chemat Sorin Grindeanu la audieri de procurorii anticorupție.

loading...
To Top