News

Sorina Matei anunță LOVITURA NĂPRASNICĂ pentru Kovesi

Procurorul a dat lovitura de graţie şefei DNA care pur şi simplu a minţit în ceea ce o priveşte şi a dat o lovitură puternică şi CSM şi Secţiei de procurori care au votat după ordin, jocuri și frica, chestiuni care n-au legătura cu dreptatea in adevăratul sens al cuvântului. Anunță Sorina Matei într-o postare pe Facebook. Ce s-a întâmplat? Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru. Cu alte cuvinte, Mihaiela Iorga se poate întoarce la DNA. 

La termenul de săptămâna trecută, de la Curtea de Apel, a procesului în care Mihaiela Iorga Moraru a dat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, reprezentantul DNA a cerut în instanţă recuzarea judecătorului pe motiv că ar judeca un proces şi la ICCJ şi i-ar fi afectată imparţialitatea. Instanţa a refuzat cererea de recuzare.

”Cumva am fost foarte sigură că procurorul Moraru va câştiga. Era imposibil altfel. Totul, de la lege, la acte şi până la probe şi motive legale care nu există, absolut totul era de partea acestui om. La modul cel mai obiectiv. Important era să nu se lase şi să meargă până la capăt, pentru că dreptatea trebuie găsită uneori în Justiţie, dacă nu se poate altfel. Şi Mihaela Moraru nu s-a lăsat. Nu s-a lăsat niciodată, nici în faţa infractorilor, nici în faţa şefilor. A mers mereu până la capăt. Că aşa trebuie uneori.

loading...

A fost şi rămâne cel mai important şi performant procuror al DNA din istoria instutuţiei anticorupţie. Nicio achitare, nicio restituire în 12 ani, mari dosare, foarte puternici infractori, potenţi ai vremurilor, toţi dovediţi de ea, prin munca ei, zi și noapte, mii și mii de acte parcurse, căutat probe, respectat drepturi, și a obtinut numai condamări spectaculoase, succese cu care se laudă nedrept acum alţii.

A fost mereu confirmată de instanță, așa cum sunt doar procurorii buni, dar cu victoriile ei uriașe nu s-a lăudat niciodată. Nu e genul. Din pasiune şi dedicaţie, şi-a lăsat o bună parte a vieţii acolo ca în final să fie dat afară ca ultimul om şi umilit, ceea ce nu merita deloc, din cauza umorilor unei singure persoane neprofesioniste și incorecte care ştia foarte bine că este cel mai bun şi puternic procuror al DNA. Nu a fost corect.

De fapt, a fost profund, profund nedrept. Pe munca acestui om pe care nici măcar nu l-a pomenit niciodată și-a clădit soclul. Și nu l-a pomenit niciodată pentru ca un procuror bun nu e niciodată slugă. Dar astăzi Justiţia a început să-i dea procurorului Moraru dreptate.

Mai e lung drum până departe dar astăzi procurorul a dat lovitura de graţie şefei DNA care pur şi simplu a minţit în ceea ce o priveşte şi a dat o lovitură puternică şi CSM şi Secţiei de procurori care au votat după ordin, jocuri și frica, chestiuni care n-au legătura cu dreptatea in adevăratul sens al cuvântului. Pentru că asta înseamnă să crezi cu putere în ceea ce faci, să fii chiar cel mai bun şi performant procuror: să ştii carte, să respecţi legea, să fii corect, să ai curaj și determinare şi să nu te laşi orice ar fi. Așa, chiar poți muta munţii. Și procurorul Moraru a început să-i mute. Bravo ei!”, scrie Sorina Matei.

loading...
To Top