Soviani: Tehnocrații vor să cheltuiască 1 miliard de euro într-o săptămână. Este motivul amânării numirii premierului
News

Soviani: Tehnocrații vor să cheltuiască 1 miliard de euro într-o săptămână. Este motivul amânării numirii premierului

Motivul clar pentru care Klaus Iohannis nu a numit premierul care a rezultat din consultări este acela de a da timp tehnocraților să cheltuiască mai mult de un miliard de euro, contravaloarea în lei, în ultima săptămână a anului, între Crăciun și Revelion. Este semnalul de alarmă tras de analistul economic Radu Soviani.

loading...

Acesta cere Ministerului Finanțelor să facă publice plățile semnificative din această perioadă. Mai mult, el susține că Guvernul Cioloș nu are puteri limitate așa cum se credea. De asemenea, analistul economic spune că efectele acestei acțiuni se văd în piață. Mai exact, leul a suferit o depreciere.

loading...

”Motivul clar pentru care Klaus Iohannis nu a numit premierul care a rezultat din consultări este acela de a da timp tehnocraților să cheltuiască mai mult de un miliard de euro, contravaloarea în lei, în ultima săptămână a anului, între Crăciun și Revelion. Deprecierea de astăzi a leului mie îmi arată că sunt deja mai mulți lei pe piață. Excesul de lei de pe piață provine din Trezorerie.

Tehnocrații cheltuie acum și vor cheltui și mai mult în perioada respectivă, iar excesul de lei de pe piață face ca leul să se deprecieze (n.r. – să fie mai slab în raport cu alte valute). Ceea ce se întâmplă cu deprecierea de astăzi este un efect concret al faptului că Trezoreria în acest moment plătește bani în neștire și plătește lei. Din punctul meu de vedere sunt motive să cred și în perioada următoare se va întâmpla acest lucru deoarece experiența ne arată că între Crăciun și Revelion se cheltuie sume semnificative și se decontează fără control exigent și astfel se golește ușor – ușor vistieria.

Solicit Ministerului de Finanțe să facă publice plățile semnificative pe care le face în această perioadă pentru că este obligatoriu să știm. Guvernul Cioloș nu are puteri limitate în cheltuirea banilor pentru că aceste sume sunt plătite din trezorerie sunt plătite de șefii ministerelor care sunt ordonatori principali de credite deci nu trebuie ordonanță de urgență să cheltuie acești bani”, a spus Soviani la Antena 3.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });