News

Virgil Popescu dă de pământ cu Guvernul. PNL pregătește o lege care să demaște Tel Drum

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut un bilanț exploziv al guvernării Dragnea-Tudose și a anunțat că Partidul Național Liberal pregătește o lege care să demaște firmele de tipul Tel Drum.

Președintele PNL Mehedinți a calificat cabinetul Mihai Tudose drept produsul unui „moft” al liderului PSD, Liviu Dragnea.

loading...

Cea mai importantă parte a declarației lui Virgil Popescu s-a referit la planul liberalilor de a modifica legislația, astfel încât companiile care obțin contracte din bani publici să nu mai aibă acțiuni la purtător. Chiar dacă Popescu nu a pronunțat niciun nume concret de societate, principala țintă a PNL-iștilor este celebra Teldrum, principala firmă de casă a lui Dragnea.

La 1 septembrie, vom iniția o modificare legislativă cu privire la Legea achizițiilor publice, în sensul că vrem ca firmele care participă să aibă acționariatul transparent, fiindcă nu e normal să ne trezim cu societăți cu acțiuni la purtător, care vin să fie abonate la banii publici. Asta o vom face sigur (colegii mei care lucrează la ea se apropie de final) și o vom pune în dezbatere publică, să o vadă toată lumea și să-și spună părerea, nu să venim cu ea direct, cum face PSD-ul.

Apoi, eu știu că este o directivă care se dezbate în Parlamentul European, prin care acțiunile la purtător ale firmelor să fie limitate la maximum 10%, astfel încât vrem să modificăm și Legea societăților comerciale vizavi de acest lucru.Este normal să știi care sunt acționarii unei firme. Regula transparenței și a bunei guvernări corporatiste nu cred că te lasă să schimbi acționariatul de pe o zi pe alta, cum se întâmplă când ai acțiuni la purtător”, a explicat deputatul PNL.

loading...
To Top