News

STIREA SERII: 3000 de file din arhiva SIPA, COPIATE! Toader face DEZVALUIRI

Secretele magistraţilor au fost trase la xerox chiar în clădirea în care este ţinută sub pază arhiva SIPA, fostul serviciu care aduna informaţii despre magistrati.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader confirmă copierea a peste 3000 de file din arhiva SIPA și faptul ca acolo au patruns persoane fără certificat ORNIS, potrivit Digi 24.

Toader spune că 3.000 de pagini din dosare au fost copiate la faţa locului, în sediul Administraţiei Penitenciarelor şi a reclamat la Parchet acestă situaţie.

loading...

Tudorel Toader: „La ANP există xeroxul cu care au fost copiate cele peste 3000 de pagini şi care este sigilat. La ANP există condicile privind vizitatorii în arhivă. Am solicitat informaţii şi de la oficiul care eliberează certificatele ORNISS. Le-am primit şi îmi spune cine avea şi cine nu. Aceste informaţii se referă la diverşi, foşti, angajaţi sau neangajaţi ai MJ care azi se află în alte demnităţi sau chiar in Ministerul Justiţiei, dar care se află la adăpostul prezumţiei de nevinovăţie.

Jurnalistul Dan Andronic dezvăluia în EvZ că mai multe documente au fost copiate din arhiva SIPA, în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie la care a participat și judecătorul Cristi Dănileț.

30 la sută din informațiile adunate de SIPA priveau infracțiuni de criminalitate organizată, corupție sau infracțiuni împotriva siguranței naționale. Ele vizau judecători, procurori, polițiști, politicieni, ziariști. Acest lucru a fost precizat oficial încă de acum 10 ani, nu este o noutate, a precizat Dan Andronic în EvZ.

loading...
To Top