News

Striga ca din gură de șarpe de neregulile de la alegeri, dar tocmai ea a făcut

Monica Macovei este bună de plată! Cu toate că de multe ori acuza nereguli la alegeri, tocmai ea a pierdut definitiv procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă privind donațiile primite în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 prin sistemul electronic PayPal. Hotărârea a fost dată de Tribunalului București din 30 iunie.

Instanța a respins apelul Monicăi Macovei și a admis în schimb pe cel al AEP, consecința acestei decizii fiind că europarlamentarul are de plătit peste 125.000 lei, reprezentând sume confiscate și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014″, se arată într-un comunicat al AEP. Cu toate acestea, Monica Macovei nu recunoaște înfrângereași spune că de fapt ea a câștigat procesul.

„Am câștigat procesul cu AEP, cu excepția unei donații din banii mei. Tribunalul București a decis să admită în parte apelul făcut de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și să îi dea câștig de cauză pe un singur punct: să îmi confiște suma de 10.000 euro pe care eu am donat-o din economiiile mele, bani personali, în perioada anterioară începerii campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2014. Neavând bani înainte de începerea campaniei, am luat 10.000 de euro din economiile mele, adică am adus bani de acasă, iar acum trebuie să îi mai plătesc o dată. Acești bani au fost înregistrați în mod transparent, ca împrumut, de la mine, ca persoana fizică, către candidat. Având în vedere că persoana care a împrumutat candidatul sunt tot eu, operațiunea a fost, practic, o donație, permisă de lege. Pentru că pe 1 iulie 2016, în media și în spațiul public, au apărut informații eronate, fac această precizare pentru o informare corectă”, a spus ea. Mai rar asa ceva, nu?

loading...

Europarlamentarul Monica Macovei anunța în octombrie 2015 că a câștigat pe fond procesul cu AEP, instituție care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donațiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, întrucât suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislația românească.

„Campania mea electorală pentru prezidențiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce privește finanțarea: am avut donații foarte mici, de 50 — 100 de lei, de la mulți oameni, cetățeni români. Instanța de judecată a decis acum că AEP a greșit atunci când nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donații mici, confiscând sumele care au fost primite legal și transparent. Instanța a anulat sancțiunea AEP”, afirma Monica Macovei, la momentul respectiv.

Soluția la care făcea referire Monica Macovei a fost admisă în parte la data de 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă putea fi atacată cu apel.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top