Externe

SUA se ceartă cu toată lumea. După Rusia și Europa, acum a venit rândul Chinei

SUA se ceartă cu toată lumea iar agresivitatea americanilor pare tot mai mare lansand acuzații grave. După Rusia și războiul economic cu Europa, o nouă țintă a apărut la orizont. James Mattis, secretarul american al Apărării, a acuzat: China instalează sisteme de rachete în zonele disputate din Marea Chinei de Sud în scopul intimidării statelor vecine. Dacă te iei după americani, nimeni nu ar trebui să facă nimic în afară de ei.

loading...

Aflat în Singapore, la Conferinţa pentru securitate „Dialogul Shangri-La”, James Mattis a acuzat Beijingul că a instalat sisteme de rachete sol-aer şi radare în zone din Marea Chinei de Sud.

„Deşi China susţine contrariul, instalarea acestor capabilităţi are legătură directă cu utilizarea militară în scopul intimidării şi exercitării de presiuni asupra ţărilor vecine”, a afirmat James Mattis, citat de BBC.

loading...

„Vreau ca lucrurile să fie foarte clare: prezenţa militară a SUA în zona Indo-Pacifică va fi menţinută. Această zonă strategică este prioritară pentru noi”, a subliniat şeful Pentagonului, potrivit CNN, sugerând că Statele Unite vor menţine prezenţa militară şi în Coreea de Sud, deşi preşedintele Donald Trump urmează să aibă o întrevedere cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pentru îmbunătăţirea relaţiilor.

loading...