News

Sună a bătaie de joc! Comisia se lovește iar de Augustin Lazăr. Ce spune procurorul…

Situație ridicolă! Nu se mai înțelege nimic. Membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 au anunțat că vor avea, săptămâna aceasta, o întâlnire cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general al României, pe tema dosarului clasat privind turul de scrutint din 2009. Potrivit acestora, discuţiile sunt la iniţiativa lui Augustin Lazăr.

”În cursul acestei săptămâni, Biroul Comisiei de anchetă va avea o întâlnire cu procurorul general pe tema dosarului clasat la Parchet. Discuţiile eu zic că sunt bune, lămurim aspecte legate de dosarul clasat, dosarul solicitat de comisia noastră. (…) Am stabilit că la biroul domnului ministru vom avea o întâlnire fie miercuri, fie joi, în această săptămână, pentru că termenul de redactare a raportului este foarte curând, săptămâna viitoare. Un dialog este bun şi sper să ieşim cu nişte răspunsuri la întrebările noastre”, a declarat preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Oana Florea.

Aceasta a mai precizat că iniţiativa îi aparţine procurorului general al României, Augustin Lazăr. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii comisiei vor cere un puct de vedere ministrului Justiţiei cu privire la refuzul Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, de a se prezenta în faţa comisiei pentru a răspunde la întrebări.

loading...

Procurorul general Augustin Lazăr a reacționat la declarațiile președintelui Comisiei parlamentare de anchetă și spune că nu știe nimic.

„Referitor la afirmațiile apărute în spațiul public potrivit cărora domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmează să aibă o întâlnire cu Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din decembrie 2009, Biroul de informare și relații publice este împuternicit să facă următoarele precizări:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, nu are cunoștință despre o asemenea întâlnire la Ministerul Justiției și cu atât mai puțin despre obiectul acesteia.

Menționăm însă faptul că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție își exprimă disponibilitatea pentru dialog în conformitate cu atribuțiile specifice funcției și dispozițiilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

loading...
To Top