News

Tăriceanu, apel către președintele Klaus Iohannis

loading...
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut astăzi un apel la președintele României, Klaus Iohannis. El spune că Traian Băsescu a făcut o serie de afirmații care pun sub semnul întrebării tot ce s-a construit în România pe baza valorilor democrației și a statului de drept, dar Iohannis nu a avut o reacție ceea ce ar putea însemna că fostul președinte a avut dreptate.
Afirmațiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situație inacceptabilă, în care DNA si SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat și exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituțiilor democratice alese de cetățeni. Am așteptat câteva zile, înainte să dau publicității acest comunicat, în speranța că președintele Iohannis va lua o poziție fermă, va iniția un demers fără vreun impuls din exteriorul Administrației Prezidențiale. Din păcate, președintele Iohannis a rămas pasiv, așa cum s-a întâmplat și în alte situații, când ar fi trebuit să acționeze. Continuarea acestei pasivități ar confirma tacit realitatea înfățișată de Traian Băsescu și ar reprezenta o complicitate la perpetuarea condiției României de stat mafiot”, afirmă Tăriceanu.
Acesta mai spune că în cazul în care demersul pe care îl solicită va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, președintele Romaniei va trebui să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor celor două instituții, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetățenilor și libertățile lor nu sunt la discreția procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a adjunctului SRI, Florian Coldea.
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top