Tariceanu cere anchetarea instalarii tehnocratilor la putere
News

Tariceanu cere anchetarea instalarii tehnocratilor la putere

Calin Popescu Tariceanu, copresedintele ALDE, a sustinut ca vrea o comisie care sa ancheteze cum ”România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea”.

”România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea într-un mod care va trebui cercetat în viitor de autorităţile judiciare. ALDE va cere declanşarea unei proceduri de anchetă imediat după următoarele alegeri. Cetăţeni au dreptul să ştie ce s-a întâmplat în noiembrie 2015, cum s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat. (…) În modul în care lucrurile s-au desfăşurat în noiembrie 2015 este evident că au intrat în această acţiune nu forţele politice, ci forţele obscure, într-o manieră netransparentă, care au distorsionat procesul democratic din România”, a mai spus Tăriceanu.

El a susţinut că toate deciziile actualului Guvern care încalcă legea vor fi declarate nule după alegeri. Mai mult, el precizeaza ca Klaus Iohannis are in plan mentinerea Guvernului Ciolos si dupa alegeri chiar daca acest Executiv nu a fost ales de cetateni ci doar de presedinte.

„Se pregateste o formula politica si mentinerea lui Ciolos la putere. Vedem asta din declaratiile lui Iohannis si membrilor PNL. Jocurile de culise duc catre asta. In Romania ultimilor ani am vazut atatea abateri incat un astfel de scenariu este credibil”, a spus Tariceanu.

loading...

Preşedintele Senatului a acuzat faptul că Parlamentul a fost redus la rolul de spectatori de persoane care nu şi-au câştigat prin vot dreptul de a decide în numele românilor.

”Parlamentul este redus la rolul de spectator al unor decizii politice după criteri netransparente de către persoane care nu şi-au câştigat prin vot dreptul de a decide şi de către agenţii sau instituţii ale statul conduse la rândul lor de persoane numite pentru îndeplinirea unor atribuţii nepolitice”, a argumentat copreşedintele ALDE.

El a adăugat că aceste persoane şi instituţii ”fără misiune şi responsabilitate politică sunt însă angajate într-o vastă operaţiune de discreditare a Parlamentului ca instituţie centrală a democraţiei reprezentative, de compromitere a partidelor politice ca instrumente indispensabile ale democraţie liberale, precum şi de hărţuire a oamenilor politici”.

Copresedintele ALDE vrea asigurari de la presedinte ca va respecta vointa poporului in sensul ca nu va pune din nou el premierul.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });